Δήμος Λάρισας: Απαλλοτρίωση οικοδομικού τετραγώνου για να αναδειχθεί αρχαίο θέατρο - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
19
Ιανουάριος
Back

Δήμος Λάρισας: Απαλλοτρίωση οικοδομικού τετραγώνου για να αναδειχθεί αρχαίο θέατρο

Στην απαλλοτρίωση των ακινήτων του οικοδομικού τετραγώνου τετ 867 Γ (περικλείεται από τις οδούς Βενιζέλου – Παπαναστασίου – Απόλλωνος – Ύδρας) προκειμένου να αναδειχθεί το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Πόλης προβαίνει ο δήμος Λάρισας.

Μετά την προ ημερών απόφαση του «Πράσινου Ταμείου», η δημοτική αρχή θα μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση της απαλλοτρίωσης η οποία έχει δρομολογηθεί από το 2015.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, συνεδρίασε το «Πράσινο Ταμείο». Εκεί, αποφασίστηκε τελεσίδικα η εκκίνηση των κατεδαφίσεων και παράλληλα η εκταμίευση χρημάτων στους δικαιούχους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Το ποσό της χρηματοδότησης από το Ταμείο κυμαίνεται περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον δήμο Λάρισας για την απαλλοτρίωση αυτή δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι υπόχρεοι περίοικοι του οικοδομικού τετραγώνου.

«Είναι αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη, με ξεχωριστή σημασία για την πόλη. Υλοποιούμε μια μεγάλη παρέμβαση για Λάρισα και το Α’ Αρχαίο Θέατρο. Το Σχέδιο Πόλης από τη δεκαετία του ’80, προέβλεπε την απαλλοτρίωση του ΟΤ 867 Γ. Σήμερα σαράντα χρόνια μετά, καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη και σύνθετη διαδικασία που δρομολογήθηκε το 2015, με την χρηματοδότηση τότε από το Πράσινο Ταμείο όλου του ποσού της απαλλοτρίωσης» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!