δήμος-κοζάνης-πλακώνονται-οι-αντιδήμ-176370
ΔΗΜΟΙ | 09.12.2020 | 09:18

Δήμος Κοζάνης: Πλακώνονται οι αντιδήμαρχοι με θεατή το δήμαρχο

Εντύπωση προκαλεί η διαφοροποίηση ανάμεσα στο Δήμαρχο και τους βασικούς του συνεργάτες στο Δήμο Κοζάνης. Η μάχες στα τηλεπαραθυρα με θέμα την σημαντικότητα ή μη, της λειτουργίας της νέας ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης, κλιμακώνονται, σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr:

«Το άδειασμα του Δημάρχου στον εντεταλμένο σύμβουλο του για θέματα υγείας Τ. Σιδηρά, και η ολομέτωπη επίθεση του Ιατρού και Αντιδημάρχου Β. Βασιλακόπουλου ο οποίος είπε πως ο κ. Σιδηράς εκφράζει προσωπικές του απόψεις, δείχνουν ότι μόνο καλά δεν είναι τα πράγματα στην πλατεία Νίκης. Η δημοσιοποίηση δε των «οικογενειακών» καυγάδων δείχνουν ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ένα άλλο γεγονός που έκανε εντύπωση, είναι τοπικιστική ρητορική που χρησιμοποίησε ο Βασίλης Βασιλακόπουλος στη συνέντευξη του στο TOP CHANNEL στο θέμα με το νέο «περιφερειακό» Νοσοκομείο, για επικοινωνιακούς λόγους. Ο Αντιδήμαρχος είπε μεταξύ άλλων, πως «Η Κοζάνη είναι η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας και στην Κοζάνη πρέπει να είναι το περιφερειακό Νοσοκομείο», αν και είναι σαφές ότι βάσει της Νομοθεσίας δεν υφίστανται περιφερειακά νοσοκομεία.

Ο Λάζαρος Μαλουτας τους βλέπει απλά να τσακώνονται και παρεμβαίνει ο ίδιος, χωρίς να βοηθάει ιδιαίτερα να κοπάσει ο θόρυβος. Δεν γνωρίζει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό του συνδυασμού, όμως όπως όλοι γνωρίζουν υπάρχει η μόνιμη συζήτηση για τη διαδοχή του Λάζαρου Μαλούτα στο τιμόνι του συνδυασμού. Όπως είναι λογικό, το ενδεχόμενο αποχώρησης Μαλούτα από τα κοινά μόλις ολοκληρώσει την παρούσα θητεία, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό, το οποίο επιτρέπει στους επίδοξους διαδόχους να παίζουν «μπάλα».

Θυμίζουμε επίσης, τη διαφοροποίηση της εν ενεργεία Αντιδημάρχου Ελπίδας Κοεμτζίδου, η οποία καταψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου για την παραχώρηση των εδαφών για τα Φωτοβολταϊκά.

Το περίεργο είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν στα εσωτερικά της «Ενότητας», εκεί δηλαδή που θεωρούνταν πως δεν υπάρχει «μέτωπο», μιας και η προσοχή του επιτελείου του, ήταν στραμμένη στο να διατηρηθούν οι ισορροπίες με τους Κ. Μιχαηλίδη και Β. Σημανδράκο. Οι επικεφαλής της «Τριανδρίας» είναι γνωστό πως δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, και απλά αναγκάζονται να συνυπάρχουν.

Συνοψίζοντας, ο Δήμαρχος λοιπόν έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα εντός του συνδυασμού του, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι γύρω του τον θεωρούν απαθή και αδιάλλακτο, με το δεδομένο πως ούτως ή άλλως δεν υπάρχει επόμενη μέρα γι” αυτόν. Πως όμως θα καταφέρει να βγάλει την τετραετία χωρίς συμμαχίες; Είναι νωπό ακόμα, το άδειασμα από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη για το νέο Νοσοκομείο που θέλει ο Λάζαρος Μαλούτας να κατασκευάσει στην Εγνατία Οδό.

Όλα τα παραπάνω, συμβαίνουν τη χειρότερη δυνατή στιγμή, κατά την οποία οι Δήμοι πρέπει να είναι «μια γροθιά», και να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Δείτε το πρωτοσέλιδο του Πτολεμαίου για το θέμα: