Δήμος Κέρκυρας: Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου μέτρησης οστικής πυκνότητας

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας / Πρόληψη Οστεοπόρωση», για τις γυναίκες της Κέρκυρας, θα υλοποιήσει από την Τετάρτη 9 έως την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ο Δήμος, με τη συνεργασία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας ΕΔΔΥΠΠΥ.

Ο προληπτικός έλεγχος,( υπερηχογράφημα πτέρνας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης), θα πραγματοποιηθεί, στο κτίριο του Παλιού Δημαρχείου (Σαν Τζιάκομο) στην Πλατεία Μιχ. Θεοτόκη, το παραπάνω διάστημα και με ώρες προσέλευσης από τις 9:00 έως τις 14:00

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανίχνευση φαινομενικά υγιών γυναικών ηλικίας άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από οστεοπενία ή οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Βάσει της ιατρικής βιβλιογραφίας τα αυτόματα αυτά κατάγματα οδηγούν πολλούς από τους ανθρώπους με Οστεοπόρωση σε θάνατο μέσα σε διάστημα ενός έτους. Η σημασία του προγράμματος είναι να σωθούν πολλοί άνθρωποι από αυτόματο κάταγμα και ενδεχόμενο θάνατο. Επίσης το πρόγραμμα απευθύνεται και σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.

Οι γυναίκες που μπορούν να κάνουν την εξέταση κατά προτεραιότητα είναι :

  • Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση
  • Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης
  • Γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα
  • Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμένο ιστορικό Οστεοπόρωσης
  • Γυναίκες μικρής ηλικίας στην περίπτωση που έχουν κάνει ολική
    υστερεκτομή.

Οι γυναίκες την ημέρα της εξέτασής τους καλό θα είναι να έχουν μαζί τους παλαιότερες μετρήσεις.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από 9:00 έως 13:00 στην συντονίστρια του προγράμματος Κατερίνα Λάσκαρη, στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου, στα τηλέφωνα 2661038320.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΟΣΤΙΚΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!