Δήμος Κεφαλονιάς: Ξεκίνησε ο έλεγχος των 5 Επιθεωρητών Καταπολέμησης Διαφθοράς

  • Απο stergios
  • 19 Ιουνίου 2018 - 10:01
  • Comments Off

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο έλεγχος του Δήμου Κεφαλονιάς από τους πέντε (5) Επιθεωρητές του Σώματος Καταπολέμησης της Διαφθοράς, με εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση.

Στη συνέχεια ,σύμφωνα με πληροφορίες, οι Επιθεωρητές πήγαν στο γραφείο της Αντιδημαρχίας Οικονομικών , στη ΔΕΥΑΚ και στο Λιμενικό Ταμείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kefaloniapress.gr, η πρώτη μέρα προφανώς ήταν ημέρα διερευνητική για να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τα διοικητικά στελέχη, αφού έτσι κι αλλιώς θα μείνουν –σύμφωνα με τη σχετική απόφαση – έως και την Παρασκευή.

Αναζητώντας στο διαδίκτυο περισσότερες πληροφορίες για τους πέντε Επιθεωρητές Καταπολέμησης της Διαφθοράς που βρίσκονται στην Κεφαλονιά για έλεγχο του Δήμου διαπιστώσαμε ότι οι δυο εξ αυτών είναι Μηχανικοί οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους πολλές επιτυχίες σε ελέγχους μεγάλων τεχνικών έργων , ο τρίτος έχει εξειδίκευση στα Οικονομικά θέμα και συμμετοχή σε μεγάλες έρευνες υποθέσεων οικονομικής διαφθοράς και οι ‘αλλοι δυο είναι εξειδικευμένοι σε θέματα δημόσιας διοίκησης.

Αυτή η εξειδίκευση των Επιθεωρητών Διαφθοράς οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι αντικείμενο της έρευνάς τους θα είναι τα έργα του Δήμου Κεφαλονιάς (Τεχνικές Υπηρεσίες και Υπηρεσία Δόμησης), οι Οικονομικές και οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου όπως και οι δημοτικές επιχειρήσεις.

Πάντως ο αναπληρωτής δήμαρχος και πολιτικός προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών που έχουν την εποπτεία όλων των έργων , Διονύσης Λυκούδης, φέρεται να απουσιάζει πάλι από το νησί, όπως άλλωστε συμβαίνει κατά κόρον το τελευταίο εξάμηνο.

Θα πρέπει όμως ο κ. αναπληρωτής δήμαρχος θα πρέπει να επιστρέψει τις επόμενες ώρες γιατί εκτός του ότι η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη στη διάρκεια του ελέγχου αλλά και γιατί ο πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Γεράσιμος Αποστολάτος έχει ανακοινώσει ότι αύριο ή μεθαύριο θα γίνει η παραλαβή του έργου του νέου Γηροκομείου!

Άγνωστο παραμένει ,μέχρι στιγμής, εάν στη τελετή θα προσκληθούν και οι πέντε Επιθεωρητές μιας και βρίσκονται εδώ και θα είναι ευκαιρία να δουν ένα ολοκληρωμένο έργο έστω και αν είναι το «Γεφύρι της Άρτας» της Κεφαλονιάς.

Αδιευκρίνιστο είναι επίσης αν η τελετή παράδοσης του Γηροκομείου θα καταλήξει σε δεξίωση ή θα αρχίσει και θα τελειώσει με τις υπογραφές των πρακτικών παραλαβής του έργου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!