Δήμος Ιωαννίνων: Αντίθετος με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά

Με αφορμή την δημοσιοποίηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., η δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει την αντίθεσή της στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση για τον ενδεχόμενο κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος και όλο το διάστημα που ακολούθησε, η δημοτική Αρχή επεδίωξε με μια σειρά από ενέργειες να πείσει την ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. για την αναγκαιότητα διατήρησης του.

Στην κατεύθυνση αυτή, υπήρξαν αλλεπάλληλες έγγραφες και προφορικές επικοινωνίες του δημάρχου, ενώ είναι, επίσης, γνωστό πως ο Δήμος Ιωαννιτών προσέφερε τη δυνατότητα να στεγαστεί δωρεάν το Αστυνομικό Τμήμα στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά, ιδιοκτησίας του δήμου.

Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς για την κατάργηση του ΑΤ Κατσικά, υπήρξε η αίσθηση πως τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε το προσφυγικό και η ύπαρξη του Κέντρου Προσφύγων στον Κατσικά, ήταν ένας επιπλέον λόγος -και μάλιστα ισχυρός- που λογικά θα έπρεπε να επιβάλλει την αλλαγή αυτού του σχεδιασμού.

Η δημοτική Αρχή, τέλος, από την πλευρά της, ζητάει, έστω και την ύστατη στιγμή, από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. να αναθεωρηθεί η απόφαση για κατάργηση του αστυνομικού τμήματός Κατσικά.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΛ.ΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΣΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!