Categories: Δήμοι

Δήμος Ιλίου: Ξεκινούν οι εγγραφές στα Καλοκαιρινά CAMP

Οι εγγραφές για τα επιτυχημένα προγράμματα θερινής δημιουργικής ψυχαγωγίας για  παιδιά του Δήμου Ιλίου και συγκεκριμένα για τα «Καλοκαιρινό Camp», «Παιδί & Θάλασσα» και «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση», ξεκινούν ηλεκτρονικά, από την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 12:01πμ.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν 19.06.2023 και αφορούν παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2011 έως και το 2017.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ilion.gr με σειρά προτεραιότητας έως και τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Α. «Καλοκαιρινό Camp»:

Το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Camp θα υλοποιηθεί σε 2 περιόδους, Α΄ περίοδος: 19.06.2023 έως 30.06.2023 και Β΄ περίοδος 03.07.2023 έως 14.07.2023, στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας (επί των οδών Πριάμου και Πρέσπας), με την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής και επιμορφωτών.

Τα παιδιά προσέρχονται 07:00 – 08:30 με αθλητική περιβολή και καπέλο, έχοντας μαζί τους σακίδιο με μπουκαλάκι νερό και μικρογεύμα. Αποχωρούν 14:00 – 16:00 και μέσω του προγράμματος, απολαμβάνουν ώρες ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας με μια πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλοπαιδιές (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, τένις, ενόργανη, ρυθμική, γυμναστική), πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια (πινκ-πονκ, σκάκι, αγγειοπλαστική, ζωγραφική, μοντέρνο και παραδοσιακό χορό), καθώς και προβολή ταινιών στο χώρο του κινηματογράφου.

Το κόστος εγγραφής ανέρχεται στα 5€ και η οικονομική συμμετοχή ανά περίοδο ορίζεται στα 30€ για κάθε παιδί, όπου μπορεί να εγγραφεί και στις 2 περιόδους του προγράμματος.

Β. «Παιδί και Θάλασσα»:

Το «Παιδί & Θάλασσα» θα υλοποιηθεί σε 2 περιόδους, Α΄ περίοδος: 19.06.2023 έως 30.06.2023 και Β΄ περίοδος 03.07.2023 έως 14.07.2023. Το πρόγραμμα υλοποιείται στην παραλία Σχινιά, με την επίβλεψη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, προσφέροντας πολύ παιχνίδι και διασκέδαση στη θάλασσα με ασφάλεια. Περιλαμβάνει εκμάθηση κολύμβησης, αθλοπαιδιές στην παραλία, βιωματικά παιχνίδια κ.ά., δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν την κοινωνικότητα και την ομαδικότητά τους.

Αναχώρηση: Από το Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου «Γ. Κακούρης» (Καπετάν Βέρα και Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας) όπου τα παιδιά προσέρχονται στις 07:30 έχοντας μαζί τους σακίδιο με μπουκαλάκι νερό, μαγιό, καπέλο, αντηλιακό και μικρογεύμα. Αναχωρούν στις 08:00 με άφιξη στο Σχινιά περίπου στις 09:00, ακολουθώντας διαδρομή από Αττική Οδό και μέσω Νέας Μάκρης. Παραμονή στην παραλία μέχρι τις 13:00, στη συνέχεια επιστροφή και παραλαβή των παιδιών από το σημείο προσέλευσης 14:00 έως 14:30.

Το κόστος εγγραφής ανέρχεται στα 5€ και η οικονομική συμμετοχή ανά περίοδο ορίζεται στα 30€ για κάθε παιδί, όπου μπορεί να εγγραφεί και στις 2 περιόδους του προγράμματος.

Γ. «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση»:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά, των οποίων οι γονείς εργάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέροντας ποιοτική και ασφαλή απασχόληση από παιδαγωγούς ειδικούς στις βιωματικές δραστηριότητες και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές, δημιουργικές δραστηριότητες, αλλά και εκδρομές. Θα έχει διάρκεια από 19.06.2023 έως και 14.07.2023 και θα διεξάγεται καθημερινά (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) από 07:00 έως 16:00. Τα παιδιά προσέρχονται με αθλητική περιβολή και καπέλο, έχοντας μαζί τους σακίδιο με μπουκαλάκι νερό και μικρογεύμα.

Η οικονομική συμμετοχή ορίζεται συμβολικά για κάθε παιδί στα 30€ για το σύνολο του προγράμματος.

Σχολεία υλοποίησης προγράμματος:

  • 2οΔημοτικό Σχολείο Ιλίου, Χρυσηίδος 71  (περιοχή Κέντρο)
  • 3οΔημοτικό Σχολείο Ιλίου, Γρηγορίου Ε΄ 38 (περιοχή Αγ. Φανουρίου)
  • 11οΔημοτικό Σχολείο Ιλίου, Λ. Παλατιανής 2 – 6 (περιοχή Παλατιανής)
  • 12οΔημοτικό Σχολείο Ιλίου, Αργυροκάστρου 51 (περιοχή  Αγ. Νικολάου)
  • 20ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, Επτανήσου 23 (περιοχή Ραδιοφωνία)

Σημειώνεται ότι, η εγγραφή σε δύο προγράμματα που διεξάγονται την ίδια χρονική περίοδο δεν επιτρέπεται.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής για τα ανωτέρω προγράμματα είναι:

  1. Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου που να αναφέρει ότι το παιδί μπορεί να αθληθεί (όχι το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή).
  2. Αστυνομική ταυτότητα γονέα.
  3. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας, στον οποίο να εμφανίζεται το Α.Φ.Μ. και η διεύθυνση κατοικίας των γονέων.
  4. Μόνο για το πρόγραμμα «Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης» απαιτούνται οι βεβαιώσεις εργοδότη των δύο γονέων. (Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το ειδοποιητήριο ασφαλιστικής εισφοράς του τελευταίου διμήνου).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν δουν το ενημερωτικό έντυπο των προγραμμάτων ΕΔΩ ή να απευθύνονται στο Τμήμα Εγγραφών Αθλητικών Προγραμμάτων, τηλ. 210 2691625, Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30 έως 14:30, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση eggrafes@ilion.gr

Comments are closed.


Recent Posts

Η Μόσχα δεν υπέγραψε καμία συμφωνία με την Πιονγκγιάνγκ κατά τη συνάντηση Πούτιν-Κιμ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν υπέγραψαν κάποια συμφωνία στρατιωτικού ή άλλου περιεχομένου στη…

19 δευτερόλεπτα ago

Καλλιεργούσε χασίς σε δασική έκταση

Συνελήφθη σε περιοχή της Θεσπρωτίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του…

7 λεπτά ago

Εργασίες συντήρησης στην Αγιά Σοφιά -Ποιοι μιλούν για τουρκικό «τέχνασμα»

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Αγιά Σοφιά, οι οποίες, μάλιστα, θα διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας…

9 λεπτά ago

Δρούτσα: «Ο Γιάννης Βαρδής δεν σεβάστηκε την επιθυμία του πατέρα του»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η συναυλία που πραγματοποίησε ο Γιάννης Βαρδής στο Καλλιμάρμαρο προς τιμή του πατέρα του, Αντώνη Βαρδή.…

14 λεπτά ago

Καντίροφ: Ο ηγέτης της Τσετσενίας βρίσκεται σε κώμα

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, βρίσκεται σε κώμα σύμφωνα με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες (GRU). Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν ξένα…

20 λεπτά ago

Ανδρουλάκης: Το «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη αποδείχθηκε ανίκανο

"Είναι πλέον σαφές ότι οι προκλήσεις της νέας εποχής δεν είναι προ των πυλών, είναι εδώ, τις ζούμε και μας…

30 λεπτά ago