Δήμος Ιλίου: Όχι στις λευκές νύχτες από δημοτικές παρατάξεις και τον εμπορικό σύλλογο

Την αντίδρασή της, σχετικά με τη συνέχιση του θεσμού της  ‘’λευκής νύχτας’’ στο Δήμο Ιλίου διατρανώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη, Αριστερό Σχήμα Ιλίου.

Αφορμή για την καυστική παρέμβαση αποτέλεσε η πρόθεση των δημοτικών αρχών, με αίτημά τους προς το Περιφερειακό Συμβούλιο,  για τη διεξαγωγή της στα τέλη Ιουνίου, αίτημα που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων.

Η ανακοίνωση του Αριστερού Σχήματος καυτηριάζει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων εκτός ωραρίου (όπως έγινε το 2013 και το 2014), κάνοντας λόγο για ‘’Δούρειο Ίππο, ο οποίος θα οδηγήσει σε ένα νέο καθεστώς δουλείας, υπό το πρόσχημα της τόνωσης της αγοράς’’, κάνοντας μια ευθεία σύνδεση και με το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Παράλληλα, η ανακοίνωση στηλιτεύει τη δράση διαφόρων ΜΚΟ, αλλά και τις πρακτικές του Δημάρχου Ιλίου, Ν. Ζενέτου, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ‘’ο Δήμαρχος παρακάμπτει την απόφαση του τοπικού εμπορικού συλλόγου και του περιφερειακού συμβουλίου, που εισηγήθηκαν  αρνητικά στην διενέργεια Λευκής Νύχτας. Η σημερινή διοίκηση διολίσθησε σε 2 σοβαρά σφάλματα: α) Προσπάθησε να ακυρώσει τον τοπικό εμπορικό σύλλογο επειδή δεν ελέγχεται από τον ίδιο τον Δήμαρχο και β) προκειμένου να συμμαχήσει με τον οποιοδήποτε υπέρ της Λευκής Νύχτας, μέλη της παράταξης Ζενέτου χειροκρότησαν τον περιφερειακό σύμβουλο και βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Παναγιώταρο, ο οποίος στήριξε το αίτημα του Δημάρχου για τη διενέργεια της Λευκής Νύχτας’’.

Τέλος, η δημοτική παράταξη καταθέτει τις δικές της προτάσεις για την ενίσχυση και την ανακούφιση της αγοράς και των δημοτών, όπως η μείωση των δημοτικών τελών κατά 25% για τα εμπορικά καταστήματα και τους πολίτες, αλλά και η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στην αγορά της πόλης.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη θέση, κατά της διεξαγωγής της ‘’λευκής νύχτας’’ για το 2015, είχε πάρει κι ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ, ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, ΠΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ, Ν.ΖΕΝΕΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]