δήμος-ιάσμου-χωρίς-θέρμανση-τα-σχολεί-1115194
ΔΗΜΟΙ | 18.01.2023 | 15:46

Δήμος Ιάσμου: Χωρίς θέρμανση τα σχολεία με απόφαση δημάρχου

Το έκανε και αυτό ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν! Μετά τις απολύσεις εργαζομένων με την αιτιολογία ότι είναι  γκιουλενιστές και γις αναφορές ότι  βουλευτές  ανήκουν σε  τρομοκρατικές οργανώσεις,   ξαναχτύπησε! Τώρα άφησε σχολεία του δήμου χωρίς θέρμανση.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο δήμαρχος, τις τελευταίες ημέρες έχει αφήσει όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου χωρίς θέρμανση, με την αιτιολογία ότι φταίει η αντιπολίτευση του δήμου Ιάσμου. Ενώ, κατανόμασε και μια νέα «οργάνωση» την ΑΜ-ΚΑ ( από τα αρχικά των αντιπάλων του στον δήμο),οποία σύμφωνα με τον ίδιο έχει προβεί σε οικονομικά αδικήματα κακουργηματικής φύσεως και εις βάρος της οποίας, όπως είπε, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Αφορμή της επίθεσης, αποτέλεσε η απόφαση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να αρνηθούν, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τον ορισμό προέδρων στα νομικά πρόσωπα του Δήμου καθώς και την εξουσιοδότηση της ταμίας που ορίστηκε πρόσφατα, με συνέπεια ο Δήμος Ιάσμου να μην μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο για τα σχολεία και να πληρώσει τους προμηθευτές του.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

«Το 2019 λάβαμε από εσάς μια ιστορική εντολή, με το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία του Δήμου Ιάσμου και στην ΑΜΘ. Αυτή η εντολή ήταν για πλήρη ανανέωση, διαφάνεια και κάθαρση. Αυτή η ρήξη με το παρελθόν, σε ορισμένους κύκλους δεν άρεσε.

Σήμερα, στην κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος, τα σχολεία μας αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο, η Δομή Σίτισης και ο παιδικός σταθμός αδυνατούν να πληρώσουν προμηθευτές και ο Δήμος Ιάσμου αδυνατεί να λειτουργήσει. Ανοίγοντας την ταμειακή υπηρεσία του για να πληρώσει προμηθευτές αλλά να δεχτεί και τα τέλη ύδρευσης. Ορίζοντας ταμεία από σήμερα, έχοντας ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει και να εξουσιοδοτήσει την ταμία μας, όπως και να ορίσει προέδρους στα ΝΠΔΔ του Δήμου, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Οι σκοτεινοί κύκλοι όμως, τους οποίους κατονομάσαμε, η οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ και μια δεύτερη σήμερα, η ΑΜ-ΚΑ από το Αμούτζας και Καδή, δεν αφήνουν να γυρίσουμε στην κανονικότητα επειδή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και φοβούνται τις συνέπειες της δικαιοσύνης. Δεν θα πάψουμε όμως να υπερασπιζόμαστε το δίκιο και την αλήθεια. Θα σας ενημερώσω όταν κατατεθούν οι μηνυτήριες αναφορές για αυτές τις οργανώσεις, οι οποίες θα κατηγορούνται για οικονομικά, για μεγάλα ποσά κακουργηματικής φύσεως από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη.

Μετά από δεύτερη έκτακτη συνεδρίαση, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν τον ορισμό προέδρων στα νομικά μας πρόσωπα και αρνήθηκαν επίσης να εξουσιοδοτήσουν την ορισμένη ταμία για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, για να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Επιθυμούν να περιέλθει σε μία χαοτική κατάσταση ο Δήμος.

Η ιστορία θα τους κρίνει. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, εμείς εκείνη την ισχυρή εντολή για πλήρη κάθαρση θα την τιμήσουμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις για τις εγκληματικές οργανώσεις, την ΕΥΡ-ΑΚΗ και την ΑΜ-ΚΑ. Καλώ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να σοβαρευτούν, να λογικευτούν και να πάρουν άμεσα τις αποφάσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος Ιάσμου. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ πριν μια εβδομάδα

Να σημειώσουμε ότι με απόφαση του υπουργείου εσωτερικών στις 12 Ιανουαρίου, έγινε η απόδοση εσόδων προς όλους τους δήμους τις χώρας με σκοπό την  κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, με τον Δήμο Ιάσμου, να λαμβάνει το πόσο των 133.000 ευρώ.