Δήμος Γρεβενών: Δεν αγοράσαμε πολυτελή τζίπ

Την αντίδραση του δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη προκάλεσε δημοσίευμα της aftodioikisi.gr  που έκανε λόγο για 800 υποθέσεις κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος σε δήμους και υπουργεία, στο οποίο γινόταν αναφορά και σε δήμο του νομού Γρεβενών.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφερόταν χαρακτηριστικά : «Την πρόσφατη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα έτη 2011, 2012 και 2013  της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών[…] Είναι  χαρακτηριστικό ότι τέσσερις δήμοι στους νόμους Ιωαννίνων, Δράμας, Γρεβενών και Άρτας αγόρασαν αυτό το διάστημα πολυτελή τζιπ 4×4 συνολικής δαπάνης 101.000 ευρώ, φαινομενικά για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους,  ουσιαστικά για τους ίδιους τους δημάρχους.  Πιο «θεριακλήδες» στη νότιο Ελλάδα, όπου δύο δήμοι (στο Ηράκλειο και τη Ρόδο) αγόρασαν πούρα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις!.» (Διαβάστε ολόκοληρο το δημοσίευμα εδω).

Στην επιστολή του στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος τονίζει : «Θα περιμέναμε στα πλαίσια της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ο συγκεκριμένος αρθρογράφος να είχε, πριν τη δημοσίευση του άρθρου του, επικοινωνία με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη για επιβεβαίωση ή όχι των πληροφοριών του«.

Σε κάθε περίπτωση η aftodioikisi.gr δημοσιεύει ολοκληρη η επιστολή του δημάρχου και την απάντηση της ιστοσελίδας, προκειμένου οι e-αναγνώστες  της να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα:

Μόνο αγανάκτηση και οργή προκαλούν δημοσιεύματα τα οποία μιλούν για κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος σ΄ αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, χωρίς προηγουμένως οι συντάκτες τους να έχουν ενημέρωση από τους Δήμους, στους οποίους με μεγάλη ευκολία κάνουν αναφορά.

Ένα τέτοιο δημοσίευμα διαβάσαμε σε άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «αυτοδιοίκηση» στις 6 Μαΐου 2013 με τίτλο: «Δήμοι: τζίπ, πούρα και «χρυσά» έργα ακόμη και επί μνημονίου», στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «τέσσερις δήμοι στους νομούς Ιωαννίνων, Δράμας, Γρεβενών και Άρτας αγόρασαν αυτό το διάστημα πολυτελή τζίπ 4Χ4 συνολικής δαπάνης 101.000,00€, φαινομενικά για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους, ουσιαστικά για τους ίδιους τους δημάρχους».

Ο αρθρογράφος του συγκεκριμένου άρθρου, χωρίς στην ουσία να κάνει ρεπορτάζ- ως όφειλε- σπιλώνει με μεγάλη ευκολία Δημάρχους οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έδωσαν αφορμή για τέτοιου είδους σχολιασμούς με αναφορές σε πρόσφατη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα έτη 2011,2012 και 2013 της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.
Ως Δήμος Γρεβενών διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι έχουμε προχωρήσει στην αγορά πολυτελούς τζίπ και μάλιστα για τις μετακινήσεις του Δημάρχου.

Θα περιμέναμε στα πλαίσια της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ο συγκεκριμένος αρθρογράφος να είχε, πριν τη δημοσίευση του άρθρου του, επικοινωνία με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη για επιβεβαίωση ή όχι των πληροφοριών του.

Ενημερώνουμε, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της διαφάνειας που μας χαρακτηρίζει αυτά τα χρόνια της θητείας μας στο Δήμο Γρεβενών, ότι τα τελευταία τέτοια οχήματα (τζιπ), αγοράσθηκαν από πρώην Περιφερειακούς Καποδιστριακούς Δήμους του Νομού Γρεβενών τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2009 αντίστοιχα. Συνεπώς η αναφορά προς το Δήμο Γρεβενών είναι ανυπόστατη και μόνο ως κακόβουλη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Περιμένουμε διάψευση».

Απάντηση aftodioikisi.gr

Όπως κατέστη σαφές, τα στοιχεία που δημοσιεύει  η aftodioikisi.gr προέρχονται απο τη Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και όχι από  «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες». Οπότε καλό θα ήταν ο κ. δήμαρχος αντί να επιχειρεί να παραδώσει «επιστολικά» μαθήματα δημοσιογραφίας στην aftodioikisi.gr με φράσεις που δεν του ταιριάζουν,  δείχνοντας, αν μη τι άλλο, έλλειψη ψυχραιμίας, να εγκαλέσει το υπουργείο Οικονομικών για τις σχετικές «διαρροές» (σ.σ. ή μήπως εδώ κολλάει η λαϊκή παροιμία  «όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις το γάιδαρο χτύπα το σαμάρι»;).  Άλλωστε, στο ρεπορτάζ υπάρχει και δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σταϊκούρα με την οποία προαναγγέλει ότι θα στείλει τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]