Δήμος Γλυφάδας: Αναβάθμιση της πόλης με εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμάτων (φωτο)

Επτά νέους υπόγειους κάδους εγκατέστησε ο Δήμος Γλυφάδας, στην Πλατεία Εσπερίδων και στη συμβολή των οδών Άγγελου Μεταξά και Λαζαράκη. Η προμήθεια και τοποθέτηση των κάδων έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αρχή για τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων και πραγματοποιήθηκε χάρη στη χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου/ΥΠΕΚΑ.

kadoi3_glyfada_aftodioikisi

Με την υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων, ο Δήμος Γλυφάδας προσδοκά να πετύχει αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, καλύτερη αρχιτεκτονική εναρμόνιση του περιβάλλοντα χώρου στα σημεία εγκατάστασης, αλλά και καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι κάδοι αποθήκευσης είναι πλήρως στεγανοί και τοποθετημένοι υπόγεια εκτός της κοινής θέας, ενώ τα απόβλητα συλλέγονται μέσω υπέργειου «στομίου» τροφοδοσίας. Το σύστημα μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων, χρησιμοποιώντας λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό, λιγότερες μετακινήσεις οχημάτων και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

kadoi2_glyfada_aftodioikisi

«Αναβαθμίζουμε ακόμα περισσότερο την καθαριότητα στη Γλυφάδα, τοποθετώντας νέους υπόγειους κάδους σε κεντρικά σημεία της πόλης, με χρήματα που εξασφαλίσαμε από το Πράσινο Ταμείο», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Οι βυθιζόμενοι κάδοι έχουν τριπλάσια χωρητικότητα από τους γνωστούς, πράσινους. Μπορούμε έτσι να απομακρύνουμε από δρόμους και πλατείες μια σειρά από «παραδοσιακούς» κάδους. Η διαδικασία αποκομιδής απορριμμάτων γίνεται πιο απλή, η πόλη πιο καλαίσθητη και λειτουργική και η καθαριότητα βελτιώνεται σημαντικά», συμπλήρωσε.

kadoi_glyfada_aftodioikisi

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!