Δήμος Γαλατσίου: Δωρεάν μαστογραφίες για ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες

Δωρεάν μαστογραφίες για ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, διοργανώνει το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Κέντρο Μαστού τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και την Τρίτη 8 Απριλίου.

Η δράση που διοργανώνεται μετά από πρόσκληση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου <<Οι Αγ. Ανάργυροι>>, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Μαστού, επί της οδού Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια, στις 09:00πμ τις δύο παραπάνω μέρες

Οι εξεταζόμενες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, την ταυτότητά τους και παλαιότερη μαστογραφία (αν υπάρχει).

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα και κατάθεση των απαραιτήτων δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου (Γ.ΒΑΣΣΟΥ 5 & ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ 22) έως τις 4 Απριλίου, στα τηλέφωνα: 2102222011, 2132055376, από τις 09:00πμ -14.00μμ.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο

Εξυπηρετούνται μόνο κυρίες που κατοικούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου
Ηλικίες γυναικών από 40 έως 69 ετών
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 18 μήνες
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό
Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)
Δικαιολογητικά που απαιτούνται

Φωτοτυπία εκκαθαριστικού της εφορίας φορολογικού έτους 2014
(ετήσιο ατομικό έως 6.000 ευρώ και 12.000 ευρώ οικογενειακό προσαυξανόμενο
κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί)
Φωτοτυπία βιβλιαρίου ασθενείας
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!