δήμος-φυλής-βραδιά-με-παραδοσιακούς-χ-1035477
ΔΗΜΟΙ | 19.06.2022 | 20:15

Δήμος Φυλής: Βραδιά με παραδοσιακούς χορούς στο Ζεφύρι

Μια βραδιά με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς και με κέφι και ζωντάνια που μετέδωσε στο κοινό, πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζεφυρίου «Χορέψετε- Χορέψετε», το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου, στο Πάρκο «Κώστας Λιάρος» στο Ζεφύρι.

Την ικανοποίησή του που οι εκδηλώσεις ξαναδίνουν ζωή στις πλατείες του Δήμου, κάτι που «τα τελευταία δύο χρόνια στερηθήκαμε», εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, προτρέποντας όλους να χορεύουν και να διασκεδάζουν με αισιοδοξία, ελπίδα και χαμόγελο. «Είδα σήμερα φίλους που είχα να τους δω καιρό» παραδέχθηκε ο Δήμαρχος τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για την τοπική κοινωνία κι επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στους Συλλόγους του Δήμου. Στήριξη, που ο Χρήστος Παππούς δείχνει κι εμπράκτως στο Σύλλογο «Χορέψετε – Χορέψετε», με την εξασφάλιση στέγης που σύντομα θα είναι έτοιμη.

«Από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε ο Σύλλογος σάς στηρίζουμε γιατί πραγματικά κάνετε πολλά πράγματα » ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Μαυροειδάκος, και συνεχάρη όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

«Η αγάπη μας για την παράδοση και η διάθεσή μας να προσφέρουμε στον τόπο μας, μάς οδήγησε στην ίδρυση του Συλλόγου», ανέφερε στο λόγο της η Πρόεδρος του Συλλόγου, Ζωή Αρβανιτογιάννη, κι ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο για τη στήριξή τους από την ίδρυση του Συλλόγου, καθώς και τους Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργο Αντωνόπουλο, Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η Πάρνηθα» Γιώργο Μαυροειδή και Πρόεδρο των Παιδικών  Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργο Κούρκουλο που συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, και τέλος τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας

Θανάση Σχίζα για τη συμπαράστασή του.

Η εκδήλωση του Συλλόγου «Χορέψετε-Χορέψετε» είναι η πρώτη που πραγματοποιήθηκε από τη σύσταση του το 2019, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που επιβλήθηκαν από την άνοιξη του 2020.

Τη χορευτική παράσταση άνοιξε το παιδικό – εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, ενώ στη συνέχεια χόρεψε το γυναικείο τμήμα. Ακολούθως το νηπιακό τμήμα παρουσίασε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο και η παράσταση ολοκληρώθηκε με λαϊκούς χορούς από το γυναικείο και το παιδικό – εφηβικό τμήμα. Κορυφαία στιγμή της παράστασης ήταν η εμφάνιση του χορευτικού τμήματος του

ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ (Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών), το οποίο παρουσίασε με μοναδικό τρόπο παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Όλα τα τμήματα του Συλλόγου που χόρεψαν υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Διονυσίας Εφεντάκη, καθώς και το ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό και τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Δήμου που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και εκπρόσωποι αρκετών Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με γλέντι στο οποίο συμμετείχαν και οι δημότες με πολύ κέφι και χαρά.