δήμος-φυλής-συνεχίζονται-τα-έργα-αντι-1049751
ΔΗΜΟΙ | 19.07.2022 | 23:40

Δήμος Φυλής: Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Εντατικά συνεχίζει ο Δήμος Φυλής τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας – Κατασκεύασε νέο αγωγό με 60 επιπλέον φρεάτια για την αποσυμφόρηση ομβρίων σε κέντρο, Δροσούπολη και Λίμνη.

Στην αντιπλημμυρική θωράκιση της οδού Κορινθιακού Κόλπου στην Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων προχώρησε ο Δήμος Φυλής, με την κατασκευή νέου αγωγού συλλογής ομβρίων υδάτων και την τοποθέτηση 60 νέων φρεατίων υδροσυλλογής.

Το έργο έγινε με ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολυεπίπεδων ενεργειών που δρομολογήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη από τη Διοίκηση του Χρήστου Παππού για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους από τον

κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα στην οδό Κορινθιακού Κόλπου αναβαθμίστηκαν τα δυσλειτουργικά φρεάτια και προστέθηκαν δεκάδες νέα ενώ κατασκευάστηκε εξ αρχής νέος αγωγός υδροσυλλογής ο οποίος συνδέθηκε με τον κεντρικό αγωγό της Αιγαίου Πελάγους. Το έργο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο με την ασφαλτόστρωση όλης της οδού Κορινθιακού Κόλπου. Με το έργο αυτό περιορίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάζει η οδός Γεωργίου Παπανδρέου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων και προστατεύονται οι κάθετοι παρακείμενοι οδοί ενώ αποφορτίζεται και η ποσότητα νερού που έφτανε χαμηλά στην Αιγαίου Πελάγους λίγο πιο κάτω από το το ύψος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Παράλληλα στην επάνω πλευρά της Κορινθιακού Κόλπου μετά και τη διασταύρωσή της με την Αιγαίου Πελάγους η τοποθέτηση αγωγού υδροσυλλογής και νέων φρεατίων προστατεύει το κτίριο του συλλόγου Ποντίων “Η Τραπεζούντα” και τις παρακείμενες ιδιοκτησίες στη Λίμνη Άνω Λιοσίων και κυρίως το Ειδικό Γυμνάσιο από τα στάσιμα νερά που συγκεντρώνονταν στην περιοχή και παρέμεναν επί ημέρες. “Μόλις ολοκληρώθηκε άλλο ένα σημαντικό έργο, στην κατεύθυνση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής μας. Με όπλο την μεγάλη πλέον εμπειρία μας και την τεχνογνωσία μας στην Τεχνική Υπηρεσία συνεχίζουμε τον σχεδιασμό σύγχρονων και ασφαλών έργων υλοποιώντας το πρόγραμμα και τις κατευθύνσεις του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού” υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

“Το έργο αυτό, είναι ένας ακόμη σημαντικός κρίκος, της μεγάλης αλυσίδας των έργων που έχουμε ήδη κατασκευάσει ή δρομολογήσει, στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την πλήρη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας. Το έργο στην Αιγαίου Πελάγους και τα συμπληρωματικά έργα έχουν βελτιώσει αισθητά την ασφάλεια και την καθημερινότητα των κατοίκων στη Δροσούπολη και τη Λίμνη. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας στην Πηνειού και τις κάθετες οδούς με υπευθυνότητα,προγραμματισμό και ταχύτητα όπως και σε άλλες

περιοχές του Δήμου μας μέχρι να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα σε κάθε γειτονιά” υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Η μελέτη του έργου και η επίβλεψή του έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες: