Δήμοι

Δήμος Φυλής: Ρουχισμός εργασίας και είδη ατομικής προστασίας στις σχολικές καθαρίστριες

Ευχές για καλή σχολική χρονιά αντάλλαξε με τις 34 καθαρίστριες των 16 Γυμνασίων και Λυκείων, του Δήμου Φυλής, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Νίκος Χατζητρακόσιας, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πλέον συνάντησης που έχει κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη συνάντηση αυτή, ο Νίκος Χατζητρακόσιας παρέδωσε στις καθαρίστριες ρουχισμό εργασίας και είδη ατομικής προστασίας. Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο συνολικά τακτικές διανομές ρουχισμού και ειδών προστασίας που προσφέρει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις καθαρίστριες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, οι καθαρίστριες έλαβαν ποδιά εργασίας, T-shirt μπλούζα, φούτερ, στολή υγειονομικής προστασίας και από τρία κουτιά γάντια προστασίας μιας χρήσης. Επιπλέον, ο Νίκος Χατζητρακόσιας πρόσφερε στις καθαρίστριες από ένα συμβολικό δώρο, καθώς και κεράσματα.

“Είστε τα μάτια μας στα σχολεία”, είπε απευθυνόμενος στις καθαρίστριες ο Νίκος Χατζητρακόσιας και τις παρότρυνε: “Ότι βλέπετε, ότι παρατηρείτε που έχει να κάνει πρωτίστως με θέματα ασφάλειας, με βλάβες και φθορές, παρακαλούμε να τα δηλώνετε στους διευθυντές, οι οποίοι εν συνεχεία μας ενημερώνουν ώστε να δρομολογείται η επίλυση κάθε θέματος” επανέλαβε και φέτος ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά τη σημαντική συμβολή των καθαριστριών στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου υποδομών των σχολείων.

Τόνισε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έγινε συντήρηση και εξωραϊσμός των σχολείων, ωστόσο το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι να παραμένουν τα σχολεία καθαρά και τις ευχαρίστησε που φέρουν το δύσκολο αυτό έργο εις πέρας με επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος οι καθαρίστριες εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, καθώς ο Δήμος καταβάλει την αμοιβή τους για τις επιπλέον ώρες, προκειμένου τα σχολεία να παραμένουν καθαρά και να είναι υγειονομικώς ασφαλή.

Τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Δημάρχου Χρήστου Παππού μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αργύρης Αργυρόπουλος. “Είστε σημαντικό μέλος της σχολικής κοινότητας και συμβάλετε καθοριστικά στη λειτουργικότητα των σχολείων”, υπογράμμισε ο Αργύρης Αργυρόπουλος, τονίζοντας ότι “είμαστε από τους λίγους Δήμους που παρέχουν πλήρη απασχόληση στις σχολικές καθαρίστριες με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την καθαριότητα απέναντι στους μαθητές”.

Νίκος Καϊζέν

Recent Posts

Δημοσκόπηση στη Βρετανία «κατακεραυνώνει» τη στάση Σούνακ

Μια δημοσκόπηση της YouGov στη Βρετανία αναδεικνύει πως οι πολίτες της χώρας θεωρούν λανθασμένη την…

14 λεπτά ago

Έφτιαξαν κοινοβουλευτική ομάδα οι αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ -Επικεφαλής ο Χαρίτσης

Τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφάσισαν απόψε οι 11 ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές που αποχώρησαν από τον…

27 λεπτά ago

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο λόγω ανέμων

Ισχυροί νότιοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο, φθάνοντας σύμφωνα με την ΕΜΥ κατα τόπους τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα…

36 λεπτά ago

Αντικαπνιστικό «σαφάρι» στη Γαλλία -Μέχρι 12 ευρώ το πακέτο των τσιγάρων

Την απαγόρευση του καπνίσματος σε παραλίες, δημόσια πάρκα, δάση, αλλά και περιοχές πέριξ δημοσίων κτιρίων, αρχής…

47 λεπτά ago

Σχολεία: Κλείνουν για Χριστούγεννα & μετά έρχονται & άλλες αργίες (πρόγραμμα)

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου ενώ οι μαθητές…

50 λεπτά ago

Κασσελάκης: Eμείς θα μπορούσαμε να πατάξουμε τη διαπλοκή και τη σπατάλη

«Μια μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση, ανεξάρτητη, όπως είμαστε εμείς, θα μπορέσει να πατάξει την τεράστια διαπλοκή…

54 λεπτά ago