δήμος-φυλής-πανηγυρικό-κλίμα-στη-βράβ-1112087
ΔΗΜΟΙ | 22.12.2022 | 21:59

Δήμος Φυλής: Πανηγυρικό κλίμα στη βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

Τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022, τίμησε, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, ο Δήμος Φυλής.

Η εκδήλωση αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, για το Δήμο Φυλής, την κορυφαία ημέρα της εκπαίδευσης, καθώς, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, τιμά, στο πρόσωπο των φοιτητών, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι στήριξαν την προσπάθειά τους.

Προλογίζοντας το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, που είχε την οργανωτική ευθύνη, τον χαρακτήρισε εμπνευστή για την καθιέρωση της εκδήλωσης και εξέφρασε τη χαρά του που διοργανώθηκε, φέτος, μετά από διακοπή δύο χρόνων, λόγω της πανδημίας.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές, στους γονείς και στους καθηγητές, ο Χρήστος Παππούς ανέφερε ότι η εκδήλωση αυτή τον χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί του ξυπνάει μνήμες από την ξένοιαστη εποχή που ήταν πρωτοετής φοιτητής στην Κρήτη.

Συμβούλεψε τους φοιτητές να μην χάσουν μάθημα τα δύο πρώτα χρόνια των σπουδών τους, ώστε να φτάσουν στο πτυχίο

απολαμβάνοντας, ταυτόχρονα, τη φοιτητική ζωή. Τους κάλεσε, ακόμα, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και μετά το πτυχίο, συμμετέχοντας σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ή αναλαμβάνοντας την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών.

«Παλιότερα το πτυχίο θεωρείτο status. Σήμερα δεν αρκεί. Συνεχίστε τις σπουδές σας γιατί είστε το επιστημονικό δυναμικό

που έχει ανάγκη η πόλη μας», τόνισε χαρακτηριστικά πριν κλείσει την ομιλία του ευχόμενος

υγεία σε όλους.

Τους επαίνους στους επιτυχόντες φοιτητές απένειμαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους ο πατήρ Τίτος Χρήστου, ο Υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Σταμάτης

Γεώργας, ο επιλαχών Βουλευτής Σταμάτης Πουλής, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Διονυσία Στεφάτου, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου και οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Μαζί με τον τιμητικό έπαινο ο Δήμος Φυλής απονέμει στον κάθε φοιτητή χρηματικό βραβείο διακοσίων (200 Ευρώ). Για τους φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία, έχει μεριμνήσει για τη χορήγηση του «φοιτητικού πακέτου», με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Τέλος, για τους πτυχιούχους λειτουργεί, δωρεάν, στο Δήμο Φυλής, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, σε συνεργασία με το

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α), στο γνωστικό αντικείμενο των Επιχειρησιακών Λειτουργιών Πολιτισμού. Τα μαθήματα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος γίνονται στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων και Φυλής και διαρκούν τρία εξάμηνα.