δήμος-φυλής-κατάνυξη-στην-λιτάνευση-τ-1040595
ΔΗΜΟΙ | 29.06.2022 | 16:23

Δήμος Φυλής: Κατάνυξη στην λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Πέτρου

Με την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Πέτρου κορυφώθηκε χθες Τρίτη 28 Ιουνίου ο εορτασμός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας συνεπικουρούμενος από τον πατέρα Γεώργιο που ιερουργεί στον Άγιο Τρύφωνα Καματερού και τον πατέρα Θεόδωρο από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλατιανής.

Στο κήρυγμα του ο πατέρας Αγαθάγγελος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο βίο και το μεγάλο έργο διακονίας και επέκτασης της εκκλησίας μας αλλά και το βίαιο θάνατο των δυο Αποστόλων και κάλεσε τους πιστούς “να γίνουν ουρανοπολίτες του Χριστού”. Δεκάδες πιστοί συνόδεψαν με κατάνυξη την εικόνα του Αγίου Πέτρου στους δρόμους πέριξ του ναού με επικεφαλής την φιλαρμονική του Δήμου Φυλής υπό το μαέστρο Νίκο Καλομοίρη και συνοδεία του κλήρου και των επισήμων.

Το ίδιο βράδυ στο εκκλησάκι έγινε ολονυκτία από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο και το πρωί εψάλη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο.