Δήμοι

Δήμος Φυλής: Δημιουργεί αντιπυρική ζώνη στα όρια με το δήμο Ασπροπύργου

Στη δεύτερη φάση των μέτρων αντιπυρικής προστασίας έχει περάσει ο Δήμος Φυλής. Μετά την άμεση και αποτελεσματική αντίδρασή του για την κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν, τις τελευταίες μέρες, στα διοικητικά του όρια, λαμβάνει τώρα ακόμα πιο δραστικά μέτρα. Δημιουργεί αντιπυρικές ζώνες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει ως γραμμές ανάσχεσης, σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά.

Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε αντιπυρική ζώνη στα όριά του με το Δήμο Τανάγρας, στο ύψος των Δερβενοχωρίων, ενώ σήμερα, 21 Ιουλίου 2023, ξεκίνησε τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, στα όρια με το Δήμο Ασπροπύργου, ανάμεσα στη βιομηχανική ζώνη και στο βουνό. Σκοπός της ενέργειας είναι να κόψει κάθε δυνατότητα διέλευσης της φωτιάς προς Φυλή. Η σημασία αυτής της ενέργειας είναι μεγάλη, καθώς οι μισές από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στο Δήμο Φυλής την τελευταία δεκαετία προέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.

Την ευθύνη των εργασιών έχουν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης και Ελένη Λιάκου, οι οποίοι κινούνται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Δημάρχου Χρήστου Παππού.

Ο Δήμαρχος Φυλής κινείται θεσμικά, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο , σε συνεργασία με το Δασαρχείο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που φέρει σε πέρας ο ίδιος και ο μηχανισμός του Δήμου, με μοναδικό σκοπό να θωρακίσει την πόλη. Το δόγμα του Δήμου Φυλής είναι «συν Αθηνά και χείρα κίνει» και για το σκοπό αυτό έχει οργανώσει δικό του δίκτυο πυροφύλαξης και πυροπροστασίας. Επιπλέον, καλεί τους δημότες να πάρουν μέρος στην προσπάθεια λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα, αλλά και να τηλεφωνούν αμέσως στο 199 όταν διαπιστώνουν εστία φωτιάς.

«Για ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προτρέπουμε τους συνδημότες μας να καλούν την Πυροσβεστική, στον τηλεφωνικό αριθμό 199. Ο Δήμος ενημερώνεται ακαριαία από το Κέντρο της Πυροσβεστικής και αυτός είναι ο λόγος που φτάνει, αμέσως, στον τόπο της φωτιάς», διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πυροσβεστική έχει, πολλές φορές, επαινέσει το Δήμο Φυλής για την αποτελεσματικότητά του. Το ίδιο έχει κάνει και η Αντιπεριφέρεια Αττικής, δια στόματος
του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Οδυσσέας Δροπολίτης

Recent Posts

ΤτΕ: Σχεδόν 18 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό στο 9μηνο

Τα 18 δισ. ευρώ προσέγγισαν τα έσοδα από τον τουρισμό στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου…

15 λεπτά ago

«Βέλος»: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τις ζημιές

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη το ιστορικό…

17 λεπτά ago

ΚΚΕ για προϋπολογισμό: Η κυβέρνηση επαναφέρει τα ματωμένα πλεονάσματα

«Οι κυβερνητικές περιγραφές του προϋπολογισμού για “ανάπτυξη” προσπαθούν να συγκαλύψουν την σκληρή πραγματικότητα για το…

21 λεπτά ago

Δεκάδες προσλήψεις στην εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ

Η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ κατέχει την ηγετική θέση στον χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού και αποτελεί…

24 λεπτά ago

Υποδιοικητής ΤτΕ: “Δεν πρόκειται να μειωθούν οι τιμές στα τρόφιμα”

Στις υψηλές τιμές των τροφίμων αναφέρθηκε o Θεόδωρος Πελαγίδης, υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και…

29 λεπτά ago

Σφοδρή επίθεση Βαρουφάκη στον νέο πρόεδρο της Αργεντινής με… «πυρηνικά»

Μια σφοδρή επίθεση στον νέο πρόεδρο της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Ο…

30 λεπτά ago