δήμος-αθηναίων-υποψήφιος-ο-υπηρέτης-990368
ΔΗΜΟΙ | 13.02.2022 | 15:27

Δήμος Αθηναίων: Υποψήφιος ο “υπηρέτης” Μπογδάνος απέναντι στον “πρίγκιπα” Μπακογιάννη

Υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων, λέει πως, θα είναι ο διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Όπως γράφει το Βήμα της Κυριακής: «Ανάμεσα σε πλειάδα προσώπων και περιθωριακών σχημάτων που ψάχνονται να δημιουργήσουν νέο φορέα είναι και  ο κ. Μπογδάνος, κατά τις πληροφορίες μας, έχει πάρει την απόφαση να αντιπαρατεθεί στον Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη, πιστεύοντας ότι μπορεί να περάσει στον δεύτερο γύρο».

Και προσθέτει: «Καταπώς διατυμπανίζει, θα είναι μια μάχη ανάμεσα σε έναν “πρίγκιπα” και σε έναν “υπηρέτη” του λαού, όπως αυτοπροσδιορίζεται. Θεωρεί ότι θα τύχει ευρύτερης υποστήριξης και αραδιάζει πλήθος επαφών με μικρά δεξιά σχήματα όπως το Ρεύμα, ο ΛΑΟΣ, οι Ελεύθεροι Άνθρωποι, οι ΡΙΖΕΣ, το Αρδην, η Επιτροπή Ελληνισμού, το ΔΙΕΣΥ και άλλα άγνωστα σε εμάς και στους περισσότερους».

Άλλως τα πράγματα το 2019

Πάντως οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν πάντοτε ανταγωνιστικές. Διαβάστε τι έγραφε ο βουλευτής (τότε) της ΝΔ μετά από συνάντηση του με τον Δήμαρχο στις 24 Οκτωβρίου 2019:

Συναντήθηκα σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων στο (πολύ μεγάλο!) γραφείο του και συζητήσαμε εγκάρδια εφ’όλης της ύλης. Αρχικά, συμφωνήσαμε πως η πρωτεύουσα δεν μπορεί να είναι όμηρος των απεργιακών ορέξεων καμίας συντεχνίας, ότι στο ζήτημα της καθαριότητας απαιτούνται λύσεις συνέργειας στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας, αλλά και ότι καθαριότητα «δεν είναι μόνο ο κάδος, αλλά και το νερό, η βούρτσα, το σαπούνι στους δημόσιους χώρους». Κι αν στα πεζοδρόμια μπορεί ακόμα να γίνει πολλή δουλειά, με χαρά μοιράστηκα μαζί του την παρατήρηση ότι όλο και περισσότερες πλατείες, όλο και πιο πολλά πάρκα και μνημεία πλέον φροντίζονται, αποκαθίστανται και παραδίδονται στους Αθηναίους και τις Αθηναίες προς χρήση, ενώ όλο και περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι φωτίζονται ώστε να καθίστανται πιο φιλόξενοι και ασφαλείς. Βεβαίως, πολύς δρόμος υπάρχει ακόμα για να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό σημείο στο θέμα των χώρων πρασίνου, όμως και εδώ συμφωνήσαμε με τον Κώστα Μπακογιάννη, πως οι υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στις απαιτήσεις και χρειάζεται να εξευρεθούν σύντομα λύσεις. Μιλώντας για μνημεία, μοιράστηκα επίσης με τον Δήμαρχο τις επιφυλάξεις μου για τη σύνδεση ενός μνημείου ενάντια στο μίσος, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό με την -δυστυχώς, ιδεολογικά φορτισμένη καθώς συνδέθηκε με την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων μιας ταλαιπωρημένης κοινότητας από βίαια άκρα- περίπτωση του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου. Ο πρώτος πολίτης της Αθήνας με διαβεβαίωσε πως το εν λόγω μνημείο δεν θα συνδεθεί με ρητές αναφορές σε κανένα πρόσωπο, ακριβώς ώστε να είναι ένα μνημείο που θα ενώνει όλους τους πολίτες ενάντια σε φαινόμενα νοσηρά και καταδικαστέα. Συγχρόνως, εξέφρασα στον Δήμαρχο την πρόθεσή μου να σταθώ στο πλευρό του, στην ουσιαστικά φιλελεύθερη στόχευση να έχουν όλοι και όλες στην πόλη μας τα ίδια δικαιώματα, χωρίς εκπτώσεις και ασχέτως έμφυλης ταυτότητας. Ως προς τους περιθωριοποιημένους, δε, και ουσιοεξαρτημένους συμπολίτες μας, επανέλαβα πως βρίσκομαι απόλυτα στο πλευρό του κου Μπακογιάννη στην προσπάθεια να ενισχύσουμε τις δομές συμπαράστασης, θεραπείας, επανένταξης, το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, αλλά και να προωθήσουμε τη δημιουργία και λειτουργία ελεγχόμενων χώρων χρήσης, που θα προστατεύουν τους χρήστες και θα ανακουφίζουν τις γειτονιές από ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρήσει πολύ την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, έφερα στη προσοχή του την περίπτωση των αναγκών μιας κοινότητας απεξάρτησης, που λειτουργεί με πρωτοβουλία πρώην εξαρτημένων ατόμων και συνδέεται με το μοναστηράκι της Παναγίας των Βρυούλλων στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής. Ο Κώστας Μπακογιάννης και εδώ έδειξε άμεσα το έμπρακτο ενδιαφέρον του. Η συνεργασία μας με τον Δήμαρχο υπήρξε από την πρώτη στιγμή ουσιώδης και αποτελεσματική. Είμαι βέβαιος, πως με τη στήριξη όλων μας θα καταφέρει πολλά.