Δήμος Αθηναίων: Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες – «Πατρίδες που έγιναν φωτιά»

Συναυλία για τη στήριξη των προσφύγων, διοργανώνουν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το International Foundation for Greece.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) για την κάλυψη των αναγκών της προσωρινής διαμονής των προσφύγων.

Δημοφιλείς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Περρής, Μάριος Φραγκούλης συμπράττουν με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση Χρήστου Χαλκιά, και ενώνουν τις φωνές τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνοντας το «παρών» αφιλοκερδώς σε αυτή την εκδήλωση, που έχει στόχο να ενδυναμώσει την αλληλεγγύη και να συμβάλει στην κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων, για την περίοδο που θα παραμείνουν στη χώρα μας. Συμμετέχουν επίσης οι: NGradio Band με τον Ισίδωρο Πάτερο, και Αλέξανδρος Ιακώβου – Γιώργος Μιχαήλ. Παρουσίαση και σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Λιγνάδης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, το τραγούδι «Πατρίδες που έγιναν φωτιά», σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το οποίο δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό. Στην ηχογράφηση συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Περρής και Μάριος Φραγκούλης.

Επίσης, θα προβληθεί βίντεο με μηνύματα αλληλεγγύης που στέλνουν προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας Patrons και Πρέσβεις Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece, όπως οι Andrea Bocelli, Miguel Bosé, Luz Casal, Eric Burdon, Andreas Wisniewski και πολλοί άλλοι που συμμερίζονται τους στόχους του Ιδρύματος.
Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηναίων Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Δευτέρα 28 Μαρτίου, ώρα: 20.30. Τιμές εισιτηρίων: 9 ευρώ (Φοιτητικά) – 12 – 25 – 35 – 65 ευρώ (VIP).

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΚΥΑΔΑ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΦΩΤΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!