Δήμος Αθηναίων: Μέτρα προστασίας για την κακοκαιρία – Θερμαινόμενοι χώροι

Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος με την λειτουργία πέντε δημοτικών θερμαινόμενων χώρων για την προστασία ευάλωτων ομάδων και αστέγων.

Συγκεκριμένα, αυτές είναι:

1) Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, (Αίμονος 9 και Άστρους)

2) Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28)

3) Αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ, Παγκράτι (Φορμίωνος 12, 2ος όροφος)

4) Λέσχη Φιλίας (Πανόρμου και Βαθέoς)

5) Λέσχη Φιλίας Αγ. Μελετίου (Ξεναγόρα 6)

Όπως επισημαίνεται από τον δήμο Αθηναίων, οι παραπάνω θερμαινόμενες αίθουσες θα παραμείνουν ανοιχτές για όσο οι καιρικές συνθηκές το απαιτούν.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή, τέλος, κατά τη χθεσινή ημέρα διανυκτέρευσαν στους πέντε χώρους φιλοξενίας συνολικά 40 άτομα.

Παράλληλα, ζητείται η συνεργασία των πολιτών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στις τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516, καθώς και στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

Σε 24ώρη επιφυλακή είναι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, που πραγματοποίησε επιτόπιες παρεμβάσεις (streetwork) διαθέτοντας κουβέρτες, σνακ και ζεστό ρόφημα, ενημερώνοντας τους για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων, τους οποίους είχε ήδη προμηθεύσει με φαγητό και κουβέρτες.

Επιτόπιες παρεμβάσεις πραγματοποίησε και η Emfasis.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΑΙΘΟΥΣΕΣ, ΑΣΤΕΓΟΙ, ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!