Δήμος Αθηναίων: Με ιδιωτική χορηγία η στέγαση των ΜΚΟ

Να αποδεχθεί την δωρεά του Οργανισμού Open Society Initiative for Europe (OSIFE), ύψους 663.000 ευρώ για την ανακαίνιση του 2ου ορόφου του Φρουραρχείου, όπου στεγάζεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, με στόχο την στέγαση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που θα προσφέρουν έργο αλληλεγγύης και βοήθειας σε πολίτες, οι οποίοι πλήττονται από την κρίση, κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο, ο Γ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος της Αθήνας, τόνισε με έμφαση  ότι «στη ζυγαριά της απόφασης έχουμε μαζί μας όλον τον κόσμο που πλήττεται και τη μεγάλη ευθύνη απέναντί του. Το θέμα δεν προσφέρεται για ηθικολογίες. Είναι ηθική μας υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στους πολίτες, λειτουργώντας με διαφάνεια, αξιοκρατία, νομιμότητα και ηθική. Και έτσι θα πράξουμε».

Παράληλα επεσήμανε ότι «στη σημερινή πολύ δύσκολη κοινωνική συγκυρία, ο δήμος Αθηναίων σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσα από τις υπάρχουσες και από συνεχώς αναβαθμιζόμενες νέες δομές. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, όπως οι ξενώνες για τους άστεγους, τα 7.000 γεύματα, που κάθε μέρα φτιάχνει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους άστεγους, τους άπορους και 1.000 μαθητές που υποσιτίζονται, σε σχολεία της Αθήνας. Ήρθε η ώρα, ο δήμος να προχωρήσει παραπέρα και να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες προσφοράς των πολιτών στην κατεύθυνση της έκφρασης έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση