Δήμος Αθηναίων: Εκδήλωση ενημέρωσης & εξοικείωσης με την αναπηρία

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για την αναπηρία, ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και τον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, αφιερώνει τον μήνα Μάρτιο σε βιωματικές δράσεις εξοικείωσης με την αναπηρία, μέσω της ενημέρωσης, συνειδητοποίησης και καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Π. Ράλλη) με στόχο την εξοικείωση με την αναπηρία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Αθηναίων για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας κα. Μαρία Στρατηγάκη και για το Παιδί κα. Μαρία Ηλιοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, το 6ο Ειδικό Πρότυπο Νηπιαγωγείο και ο τρόπος που ο δήμος Αθηναίων δημιούργησε τεχνογνωσία και πρότυπα για την αναβάθμιση του χώρου στην Ειδική Αγωγή, ενώ οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με μια σειρά από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που βοηθούν στην εξοικείωση του κοινού με την αναπηρία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τα εξής:

  • Παρουσίαση του 6ου Ειδικού Πρότυπου Νηπιαγωγείου
  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία και την Διαφορετικότητα από τους εμψυχωτές με αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π.- Σύνδεσμος

Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους

  • Δράση ενημέρωσης για τον αυτισμό από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων
  • Δράση ενημέρωσης για το σύνδρομο Asperger από τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Asperger (ΕΛ.Σ.Σ.Α)
  • Παρουσίαση από την Μ.Κ.Ο. «Δώσε Ζωή»
  • Παρουσίαση «Το Μεγάλο Μας Σπίτι»

 

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΑΝΑΠΗΡΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!