Δήμος Αθηναίων: «Δεν έχει εκτελεστεί ποτέ κανένας πλειστηριασμός»

Την κεντρική θέση της δημοτικής αρχής για το μεγάλο ζήτημα των πλειστηριασμών παρουσίασε, όπως αναμενόταν, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Στην άτυπη ενημέρωση που έδωσε προς τους δημοσιογράφους ο κ. Καμίνης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο δήμος Αθηναίων δεν έχει εκτελέσει ποτέ κανέναν πλειστηριασμό κατοικίας. Εξαντλεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τον πολίτη που έχει οφειλές. Μικρό είναι το ποσοστό των πολιτών που δεν προσέρχεται σε διαδικασία ρύθμισης. Για τις περιπτώσεις αυτές, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων κάνουν, ως προς τη διαδικασία, ό, τι προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Ήμασταν ξεκάθαροι, από την πρώτη στιγμή, απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε η κυβέρνηση: ότι από τον δήμο Αθηναίων ούτε έγιναν, ούτε γίνονται πλειστηριασμοί σπιτιών. Τονίσαμε μάλιστα ότι αν η κυβέρνηση, κυβέρνηση είναι, αν θέλει ας προστατεύσει νομοθετικά την πρώτη κατοικία. Μόνος τρόπος είναι να υπαχθούν και οι οφειλέτες του δημοσίου, όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, στο νόμο που διέπει τα χρέη στις τράπεζες».

Έκανε γνωστό, μάλιστα, ότι έχει ζητήσει συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να υποβάλει και ο δήμος τις προτάσεις του. Δεν παρέλειψε, τέλος, να επισημάνει πως: «υποδείξεις κοινωνικής ευαισθησίας δεν δεχόμαστε. Χρειάζονται πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση. Τονίζω ότι ο δήμος Αθηναίων ουδέποτε έχει υλοποιήσει πλειστηριασμό, όπως επιμένουν δικηγορικά γραφεία, προς άγραν ψήφων και τηλεθέασης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!