Δ. Αθηναίων: Ναι σε Σόρος για ενίσχυση ευάλωτων ομάδων

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας υπερψήφισε  την πρόταση του δημάρχου Γ. Καμίνη για την αποδοχή της δωρεάς, ύψους 663.000 ευρώ, της διεθνούς οργάνωσης Open Society (την έχει ιδρύσει ο Τζορτζ Σόρος) για την παροχή υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες πολιτών.

Τα χρήματα θα δοθούν για την ανακαίνιση του δευτέρου ορόφου του παλαιού Φρουραρχείου προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό  ΜΚΟ και υπηρεσίες του δήμου για τη φροντίδα αναξιοπαθούντων.  Στον πρώτο όροφο στεγάζεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, ο δήμος Αθηναίων κατ΄εξοχήν βαρύνεται με την ευθύνη άσκησης κοινωνικής πολιτικής υπό τις παρούσες εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες. Γι αυτό ο δήμος συνεχώς αναβαθμίζει τις δομές του, μεταξύ των οποίον ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, οι ξενώνες αστέγων, τα 7.000 γεύματα που ετοιμάζει καθημερινά το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών για βρεφονηπιακούς σταθμούς, αστέγους, απόρους και τους 1.000 μαθητές που υποσιτίζονται σε σχολεία της Αθήνας.

Η συζήτηση για τη δωρεά έγινε σε έντονο κλίμα, αφού η οργάνωση είχε ζητήσει ως αντάλλαγμα να δημιουργήσει δικό της γραφείο στο Φρουραρχείο. Ο κ. Καμίνης διαβεβαίωσε ότι τελικά η οργάνωση έχει υπαναχωρήσει του αρχικού αιτήματός της.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ, ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση