Δήμος Αθηναίων: Ακυρώνει προσλήψεις λόγω…. κορωνοϊού (έγγραφο)

Την ακύρωση 10 προσλήψεων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τις ανάγκες λειτουργίας πέντε (5) ΚΔΑΠ του Δήμου Αθηναίων, εισηγείται ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΕΙΣΗΓΗΣΗ που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, o δήμαρχος Αθηναίων επικαλείται

  1. Την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών λόγω της απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση την αρνητικών συνεπειών εμφάνισης κορωνοϊου – COVID – 19 και του περιορισμού διάδοσής του (Υ.Ε.Κ. 783/Β/10-03-2020).
  2. Στο γεγονός ότι η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού πρέπει να γίνει το αργότερο έως και 23-04-2020 λόγω παρέλευσης ενός έτους από την απόφαση της ΠΤ΢ ΔΙΠΑΑΔ/Υ.Εγκρ./88/16166/24-11-2019. Παρακαλούμε για τη λήψη απόφασης , προκειμένου να ακυρωθεί η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ, τονίζει ο κ. Μπακογιάννης στην εισήγησή του.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων δομών όπως των ΚΔΑΠ που παραμένουν κλειστές αυτό το διάστημα, μεταφέρονται στους δήμους προκειμένου να ενισχύσουν τις δομές κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης με επίκεντρο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Κάτι που σημαίνει ότι κάλλιστα θα μπορούσε να προχωρούσε η πρόσληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων, προκειμένου να ενισχυθεί το, τόσο πολύτιμο, ιδιαίτερα λόγω κορωνοϊού, «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΚΥΡΩΣΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!