δήμος-ασκεί-έφεση-για-συμβασιούχους-κ-271812
ΔΗΜΟΙ | 27.06.2020 | 16:35

Δήμος ασκεί έφεση για συμβασιούχους κοινωνικών δομών, που έγιναν αορίστου χρόνου

Έφεση στην υπ’ αριθμόν 589/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις 27 εργαζομένων των κοινωνικών δομών (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι), προτίθεται να καταθέσει η δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας. Αυτό υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στηλιτεύοντας την συμπεριφορά του δημάρχου Λάμπρου Μίχου. Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν, ενώ χθες πληροφορήθηκαν «ότι την Τρίτη 30.06.2020 στις 10.00 το πρωί θα αποφασιστεί και μάλιστα δια περιφοράς, από την οικονομική επιτροπή του δήμου μας, η άσκηση ή μη ένδικων μέσων», ο δήμαρχος αποφεύγει να τους συναντήσει: «Μόλις το προηγούμενο βράδυ, ο δήμαρχος, κ. Λάμπρος Μίχος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συνάδερφο, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος συνάντησης μαζί μας, γιατί δεν είχε τίποτα στα χέρια του  για το θέμα της αγωγής μας, σε απάντηση του εδώ και 10 μέρες αιτήματος μας, για συνάντηση παρουσία του δικηγόρου μας και του Σωματείου», επισημαίνουν και ζητούν από τον κ. Μίχο «έστω και την ύστατη στιγμή, να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα από τη οικονομική επιτροπή και να μην ασκήσει έφεση. Να παρθεί αυτή η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετέχουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις του τόπου μας δια ζώσης και όχι δια περιφοράς με τη συμμετοχή όλων μας και των δημοτών που έχουν τον πρώτο λόγο μιας και αυτοί είναι οι ωφελούμενοι όλων αυτών των υπηρεσιών.

Να ακολουθήσει το παράδειγμα και άλλων Δήμων, όπου υπήρχαν αντίστοιχες θετικές αποφάσεις (Χαϊδαρίου, Αγίας Παρασκευής, Ελληνικού-Αργυρούπολης κ.α) και οι Δήμαρχοι δεν άσκησαν έφεση», προσθέτουν.

Αναλυτικά η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Την Παρασκευή 26.06.2020 οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι) του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη 30.06.2020 στις 10.00 το πρωί θα αποφασιστεί και μάλιστα δια περιφοράς, από την οικονομική επιτροπή του δήμου μας, η άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της απόφασης 589/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία δεν έχει επιδοθεί ακόμα και ο ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου, σύμφωνα με την οποία, η σχέση εργασίας μας με το δήμο μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου, μετά από πολυετείς διαδοχικές συμβάσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το γεγονός μας αιφνιδίασε δυσάρεστα, μιας και μόλις το προηγούμενο βράδυ, ο δήμαρχος, κ. Λάμπρος Μίχος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συνάδερφο, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος συνάντησης μαζί μας, γιατί δεν είχε τίποτα στα χέρια του  για το θέμα της αγωγής μας, σε απάντηση του εδώ και 10 μέρες αιτήματος μας, για συνάντηση παρουσία του δικηγόρου μας και του Σωματείου.

10 και πλέον χρόνια έχουμε στηρίξει τις κοινωνικές δομές του δήμου Αγ. Βαρβάρας κάτω από αντίξοες συνθήκες και συγκυρίες και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι πολυπαθείς κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν με 27 άτομα μόνιμου προσωπικού αλλά ο Δήμαρχος με τη στάση του δείχνει να το αρνείται.

Καλούμε το Δήμαρχο, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα από τη οικονομική επιτροπή και να μην ασκήσει έφεση. Να παρθεί αυτή η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετέχουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις του τόπου μας δια ζώσης και όχι δια περιφοράς με τη συμμετοχή όλων μας και των δημοτών που έχουν τον πρώτο λόγο μιας και αυτοί είναι οι ωφελούμενοι όλων αυτών των υπηρεσιών.

Να ακολουθήσει το παράδειγμα και άλλων Δήμων, όπου υπήρχαν αντίστοιχες θετικές αποφάσεις (Χαϊδαρίου, Αγίας Παρασκευής, Ελληνικού-Αργυρούπολης κ.α) και οι Δήμαρχοι δεν άσκησαν έφεση.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό. Χειριζόμαστε με ζήλο λεπτούς τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης μας. Μην μας απαξιώνετε έτσι!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΚΗΦΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνδικάτο ΟΤΑ: «Εχθρός των εργαζόμενων» ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας