Δήμος ασκεί έφεση για 13ο και 14ο μισθό

Στην άσκηση έφεσης για να ακυρώσει απόφαση του Ειρηνοδικείου Νέας Ιωνίας, με την οποία δικαιώθηκαν 88 ΙΔΑΧ του δήμου Μεταμόρφωσης για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού παρελθόντων χρόνων προχωράει ο δήμος Μεταμόρφωσης. Πρόκειται για αναδρομικά των ετών  2015-2016, για τα οποία έχουν επιδικαστεί στους εργαζόμενους από 1.700 έως 2.500 ευρώ μικτά, δηλαδή, συνολικό κονδύλι 176.000 ευρώ

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Μιλιτιάδη Καρπέτα, ο οποίος τόνισε ότι «δεν θα μπει σε παιχνίδι ψηφοθηρικό για να του λένε οι δημότες ότι ‘τα δίνεις στους εργαζόμενους για να σε ψηφίσουν'» αλλά και ότι «δεν μπορεί να κατασπαταλά τα χρήματα της κοινωνίας αλόγιστα»

Σε δήλωσή του στην aftodioikisi.gr o γενικός γραμματέας του Σωματείου «Ηρακλής», μέλος της Διοίκησης της ΠΟΠ-ΟΤΑ και εργαζόμενος στο δήμο Μεταμόρφωσης Θεόδωρος Σπυρόπουλος, τονίζει ότι:«Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δημοτική Αρχή έδειξε, για μια ακόμη φορά, όπως, δηλαδή, κάνει τα τελευταία χρόνια, το αντεργατικό της πρόσωπο».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίσθηκε επί υπουργίας Σκουρλέτη, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να μην ασκούν έφεση για δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν σε οικονομικά θέματα εργαζόμενους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, 13ΟΣ 14ΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΕΦΕΣΗ, ΚΑΡΠΕΤΑΣ, 88 ΙΔΑΧ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!