Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Πρόταση στην UNESCO να ανακηρυχθεί το 2016 «Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη»  

Ο Δήμος Αριστοτέλη ανακοινώνει ότι έχει υποβληθεί από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, επίσημη πρόταση προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO, να ανακηρυχθεί το 2016 Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, πιστεύει ότι η πρόταση θα εγκριθεί από τη 196η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη στο Παρίσι, έχοντας την τελική έγκριση από τη Γενική Διάσκεψη της UNESCO τον Νοέμβριο. Ακόμη, στο πλαίσιο του Έτους Αριστοτέλη, η Πρόεδρος προτείνει να διοργανωθεί καλοκαιρινό σχολείο (summer school), διάρκειας 10 ημερών με θέμα τη φιλοσοφία και επίσημη γλώσσα την αγγλική.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη δήλωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στο να γίνει πράξη  ένα φιλόδοξο σχέδιο που είχε οραματιστεί η Δημοτική Αρχή από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων της.  Αναμένουμε με ανυπομονησία την τελική ανακοίνωση της αποδοχής της πρότασης, καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα μετατρέψει την περιοχή του Δήμου σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς με επίκεντρο τον τόπο καταγωγής του Αριστοτέλη, τα Αρχαία Στάγειρα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, 2016, ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, UNESCO, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!