Δήμος Άργους Μυκηνών: Νέο κλειστό γυμναστήριο

Ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό η κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου του δήμου Άργους Μυκηνών στο Κεφαλάρι με την μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η παραχώρηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο Άργους – Μυκηνών 22 στρεμμάτων, πλησίον του γηπέδου Κεφαλαρίου, καθώς η ύπαρξή τους επέτρεψε να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η Διυπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη ενέκρινε πρόταση που είχε υποβάλει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την υπαγωγή των έργων κατασκευής 11 ανοιχτών κολυμβητηρίων και 7 κλειστών μεταλλικών γυμναστηρίων στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η σύμπραξη αφορά την μελέτη, χρηματοδότηση και βαριά συντήρηση των ως άνω αθλητικών εγκαταστάσεων για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Ο υφυπουργός κ. Γ. Ανδριανός επεσήμανε τη σημασία που έχουν τέτοιες δράσεις έμπρακτης ενίσχυσης του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού οι οποίες, με τη δημιουργία πολύτιμων υποδομών, δίνουν δημιουργική διέξοδο ιδίως στα παιδιά και τους νέους της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε υπερήφανος με την απόφαση και σημείωσε πως με τον τρόπο κατασκευής, που επιλέχθηκε, ο Δήμος μας θα απολαμβάνει ακόμη περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλού κύρους, χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος ούτε για τις μελέτες, ούτε για την κατασκευή του έργου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΣΔΙΤ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!