Δήμος Άργους-Μυκηνών: Λύνεται το πρόβλημα της αποχέτευσης Λέρνας

Μετά από πολλές προσπάθειες και πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο και επικαιροποίηση της μελέτης από τον δήμο Άργους Μυκηνών, λόγω της «γνωστής» απένταξης του έργου, αλλά και της συμβολής της ΔΕΥΑΑΡΜ στην ολοκλήρωση του φακέλου, ανακοινώνεται σήμερα η δημοσίευση πρόσκλησης του ΕΠΕΡΑΑ αναμενόταν τους τελευταίους μήνες. Ως εκ τούτου ο δήμος μέσω της ΔΕΥΑΑΡΜ θα υποβάλει τη σχετική πρόταση.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος επισημαίνει:

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή θα τύχει θετικής αξιολόγησης και σύντομα μετά την ένταξή του θα έχουμε την δικαιοδοσία να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση του έργου.

Υπενθυμίζουμε την τεράστια περιβαλλοντική του αξία με υπερτοπικό χαρακτήρα αφού θα συμβάλλει στην προστασία των πηγών της Λέρνης που υδρεύεται όλος σχεδόν ο νομός Αργολίδας αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Επίσης μεγάλη η συμβολή του στην οικονομία των νοικοκυριών τα οποία αιμορραγούν οικονομικά για να συντηρούν το σημερινό σύστημα αποχέτευσης μέσω βόθρων. Τέλος η μεγάλη επένδυση που θα γίνει, τα χρήματα δηλαδή που θα «πέσουν» στον τόπο μας για την κατασκευή του θα ωθήσουν την τοπική οικονομία.

Η παρούσα δημοτική αρχή κάνει τα λόγια της πράξη. Σε ό.τι έχει δεσμευτεί έως τώρα το επιτυγχάνει και πετυχαίνει τους στόχους της.

Σας παραθέτουμε τις δύο προηγούμενες ανακοινώσεις για το θέμα ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα για το θέμα και την συνέπεια λόγων μας και έργων:

Δήμος Άργους Μυκηνών: Έχουν «γνώση οι φύλακες» για την αποχέτευση Λέρνας. Το έργο θα ενταχθεί σύντομα.

Πολλοί, τελευταία, «ποντάρουν» πολιτικά στο πολύ μεγάλο έργο, το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει η δημοτική αρχή, αυτό της αποχέτευσης Λέρνας. Από την πρώτη στιγμή της απένταξης του από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, λόγω των γνωστών εξηγήσεων,  ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα  ραντεβού, κατόπιν μάλιστα βοήθειας και εντολής ανώτατου πολιτειακού παράγοντα, με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη, παρουσία μάλιστα στο πρώτο (Ιανουάριος 2013) του Βουλευτή Αργολίδος και υφυπουργού σήμερα κ. Γιάννη Ανδριανού.

Ανακοινώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι με μεθοδικότητα χαμηλούς τόνους και σοβαρότητα, ο δήμος Άργους Μυκηνών χειρίζεται το πολύ σημαντικό αυτό θέμα όλο αυτό το χρονικό διάστημα και δεν ανησυχούμε καθόλου ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί.

Άλλωστε ως δήμος Άργους Μυκηνών, μέσω και της ΔΕΥΑΑΡΜ, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για την επανυποβολή και ένταξη αυτού του έργου εδώ και μήνες.

 Το παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά και μάλιστα λόγω  επικείμενης έκδοσης πρόσκλησης από το ΕΠΕΡΑΑ το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΡΜ στη συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου (σ.σ. πριν τις… ανακοινώσεις) πήρε και απόφαση Δ.Σ. περί «Έγκρισης της μελέτης του έργου: Δίκτυο αποχέτευσης Δημοτικής Ενότητας Λέρνας και αγωγός μεταφοράς λυμάτων»

Έκτοτε η μέχρι τώρα καθυστέρηση στην εξέλιξη αυτού του έργου οφείλεται σε κωλυσιεργία του αρμόδιου Υπουργείου να εκδώσει την απαιτούμενη Πρόσκληση. 

Απορούμε, τέλος, γιατί ο κ. Αναγνώστου προσπαθώντας να βγει στην επιφάνεια, μέσω της δημοσιότητας και προσπαθειών άλλων, εκθέτει πολιτικά τον κ. Μανιάτη σύμφωνα με τα λεγόμενα στην ανακοίνωση του.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ, ΔΕΥΑΑΡΜ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΗΣΗ ΛΕΡΝΑΣ, ΕΠΕΡΑΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!