Categories: Δήμοι

Δήμος Αμαρουσίου: Πρόγραμμα «Πολιτιστικές διαδρομές»: Ο Δρόμος του Νερού

Με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας του Αμαρουσίου, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου «Πολιτιστικές Διαδρομές», που χαίρει πραγματικά μεγάλης ανταπόκρισης.

Ο Δήμαρχος της πόλης Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλεί τους δημότες να περιηγηθούν στο Αδριάνειο Υδραγωγείο και τις άλλες αρχαιότητες, καθώς και σε σύγχρονα μνημεία, ακολουθώντας το Δρόμο του Νερού, όπως διατρέχει την Ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Η διαδρομή, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 6 Ιουλίου και ώρες 18.00-21.00, θα ξεκινήσει συγκεκριμένα, από το Αδριάνειο Υδραγωγείο, τη ρωμαϊκή δεξαμενή και τις υπόλοιπες εντός του ΟΑΚΑ αρχαιότητες, ενώ στη συνέχεια, μετά από σύντομη πεζοπορία, οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το αρχαιολογικό πάρκο επί των οδών Ζήνωνος Ελεάτου και Αγησιλάου, πλησίον του ΙΑΣΩ. Τελικό σταθμό αποτελούν τα πλησίον του καταστήματος Hondos Center αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ η διαδρομή ολοκληρώνεται στις δύο κεντρικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία Κασταλίας και την Πλατεία Ηρώων, που με τις γνωστές κρήνες τους αποτελούν παραδοσιακό σύμβολο του Αμαρουσίου, του διαχρονικά εύφορου αυτού τόπου, με το υγιές κλίμα και τον υδάτινο πλούτο.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), με την επιμέλεια του Προέδρου της Νίκου Πέππα.

Η περιήγηση υποστηρίζεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, με παρουσίαση που θα γίνει από την κ. Θεοδώρα Τζεφέρη, Υπεύθυνη Αρχαιολόγο του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί το Δημοτικό Γυμναστήριο

«ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», (Β. Όλγας 12), Ώρα: 18.00

(Ο Δήμος Αμαρουσίου θα διαθέσει λεωφορείο για την μεταφορά των συμμετεχόντων, με αναχώρηση & επιστροφή στο κέντρο του Αμαρουσίου)

(Συνίσταται η χρήση μάσκας για την τήρηση υγειονομικού πρωτόκολλου, όπως ορίζεται για covid-19)

Comments are closed.


Recent Posts

Πολάκης κατά Άδωνι: Μίλησε ο λαδέμπορας, ο αδιευκρίνιστος

Νέες βολές εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης με αφορμή ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδης που εγκωμίαζε το ήθος και το χαρακτήρα του…

49 λεπτά ago

Σουλτς: Κλώτσησε την πρώην σύντροφό του στο στομάχι όταν ήταν έγκυος για να χάσει το παιδί

Βαριές κατηγορίες για τον αριστερό μπακ της Ντόρτμουντ, ο οποίος θα καθίσει εδώλιο μετά τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα από…

1 ώρα ago

Κοζάνη: Βρήκε φίδι μέσα στο σπίτι

Τρόμος σε σπίτι στον Βαθύλακκο στην Κοζάνη. Οι ένοικοι εντόπισαν φίδι στο δάπεδο, πίσω από τον καναπέ, όταν ένας εξ…

1 ώρα ago

Επιμένει ο Ρωμανός: Τις απαντήσεις που ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να δώσει μόνο ο ίδιος

«Η άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα με πάνω από 30 ώρες καθυστέρηση είναι ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει…

2 ώρες ago

Πυροσβεστική: 41 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 6 έως τις 7 Αυγούστου εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές. Πολύ…

2 ώρες ago

Τα τρία βότανα που περιορίζουν το ροχαλητό

Το ροχαλητό συνδέεται με πολλές διαταραχές του ύπνου και σίγουρα είναι αρκετά ενοχλητικό. Εκτός από τη στάση του ύπνου που…

2 ώρες ago