Δήμος Αιγάλεω -εκλογικό αποτέλεσμα: Κατάθεση ένστασης προαναγγέλλει ο νυν δήμαρχος

Την υποβολή ένστασης επί του (οριακού -56 ψήφοι διαφορά) αποτελέσματος των εκλογών στο δήμο Αιγάλεω μετά τη χθεσινή επανακαταμέτρηση που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr,  προαναγγέλει με ανακοίνωσή του ο, ηττημένος των εκλογών, νυν δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης του «Ανάπλαση Αιγάλεω»: «Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε χθες σε 8 ώρες. Τα ευρήματα πολλά, προφανώς και αντιφατικά, δικαίωσαν την επιλογή μας και την αναφορά μας σε παρατυπίες. Θα αξιολογηθούν και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο υποβολής ένστασης», προστίθεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Προς φίλους, συμμάχους και πολυπράγμονες, υπερπαραγωγούς διαδικασιών fake news

–         Οι εκλογές έληξαν 2/6.

–         Έκδοση πρώτων αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο 12/6.

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα αίτησης καταμέτρησης ψήφων εντός 5 ημερών, δηλαδή οπτικού ελέγχου του υλικού προκειμένου να εξεταστεί, αν θα υποβληθεί ένσταση.

–         Επίσημη ανακήρυξη αποτελεσμάτων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Μετά την ανακήρυξη, δίνεται η δυνατότητα υποβολής τυχόν ενστάσεων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο εντός 7 ημερών, για εξέταση και τελική έκδοση αποτελεσμάτων.

Τι έγινε στο Αιγάλεω

–         Και η ΑΝΑΠΛΑΣΗ (Μπίρμπας) και η ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Γκίκας) είχαν υποβάλλει αίτημα καταμέτρησης έως 6/6.

Σε εμάς ειπώθηκε ότι πρέπει να το υποβάλουμε μετά την έκδοση αποτελεσμάτων που έγινε 12/6. Έτσι υποβλήθηκε εκ νέου και πιο συγκεκριμένο αίτημα στις 14/6.

–         Στις 20/6 μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά, ότι το αίτημα απορρίφθηκε!!!

Πήραμε το έγγραφο απόρριψης (με ημερομηνία 18/6) και επανήλθαμε σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

–         Μας ειδοποίησαν την Δευτέρα 2/7 στις 13:00 για καταμέτρηση την Τρίτη 3/7. Απορίας άξιον, πως το Πρωτοδικείο απέρριψε αρχικά το αίτημά μας. Αίτημα καταμέτρησης ελάχιστων διαφορών, 47 στον πρώτο γύρο και 54 στο δεύτερο, όταν στο Πρωτοδικείο, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης, οι υπάλληλοι μας είπαν ότι στις 1/7 έλεγχαν την Καλλιθέα και σήμερα 3/7 την Γλυφάδα και ολοκληρώνουν την Πέμπτη με άλλο Δήμο.

Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε χθες σε 8 ώρες. Τα ευρήματα πολλά, προφανώς και αντιφατικά, δικαίωσαν την επιλογή μας και την αναφορά μας σε παρατυπίες. Θα αξιολογηθούν και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο υποβολής ένστασης.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η άγνοια ή η σκόπιμη παραπλάνηση από σχολιασμούς και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ανθρώπων που θέλουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία.

Η Δημοκρατία έχει λίγο κόπο, αλλά λύνει με τον καλύτερο τρόπο αμφιβολίες και αντιθέσεις.

Υ.Γ.: Ελπίζουμε να μην «κουράσαμε» με την ανακοίνωσή μας όσους «λύνουν» τα προβλήματα με δυο σειρές στο διαδίκτυο πανηγυρίζοντας ή βρίζοντας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΕΝΣΤΑΣΗ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!