Δήμος Αγρινίου: Δημοπρατήθηκε η περιμετρική Μακρυνείας

Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο  «Περιμετρική οδός Μακρυνείας από Ζευγαράκι έως Δαφνιά» και προσωρινός μειοδότης ανακηρύχτηκε η κοινοπραξία ΝΙΟΒΗ ΑΤΕ – ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α. Ε., όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αγρινίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 12.000.000,00 ευρώ  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών είναι 24 μήνες.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, το  έργο αφορά στην κατασκευή οδού, στους οικισμούς που βρίσκονται νότια της λίμνης Τριχωνίδας, εναλλακτικά και παράλληλα προς την υφιστάμενη επαρχιακή οδό που συνδέει τους οικισμούς από Ζευγαράκι έως Δαφνιά.

Λόγω της αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου της επαρχιακής οδού εντός των οικισμών, αυτή έχει καταστεί πλέον ανεπαρκής, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, ώστε να καλύψει τις κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής.

Η νέα οδός παρακάμπτει τους οικισμούς Ζευγαρακίου, Παπαδατών, Ματαράγκας, Γραμματικούς, Γαβαλούς και Αγίου Ανδρέα, πλην των οικισμών Τριχωνίου και Δαφνιά. Αποτέλεσμα της δημιουργίας της οδού είναι να απαλλάξει από τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα τους παραπάνω οικισμούς. Η αφετηρία της οδού είναι στον οικισμό Ζευγαράκι και το τέρμα της στον οικισμό Δαφνιά.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση