Δήμος Αγίου Βασιλείου: Νέο έργο ανάδειξης μονοπατιών και κατασκευής αναρριχητικών πεδίων

Την επίσημη διεξαγωγή του έργου που θα αναδείξει νέα μονοπάτια και θα κατασκευάσει κατάλληλα, αναρριχητικά πεδία, ανακοίνωσε ο δήμος Αγίου Βασιλείου.

Ο δήμος, μέσα από την ανακοίνωσή του, τονίζει ότι το έργο δεν θα αναδείξει μόνο τον σπάνιο, φυσικό πλούτο του δήμου, αλλά θα αποτελέσει και «ένεση» για την τοπική οικονομία, καθώς θα συμβάλλει στην ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού.

Ποιες είναι οι εργασίες που προβλέπονται

Οι εργασίες που προβλέπονται στην εν λόγω εργολαβία είναι:

  • Εργασίες καθαρισμού, προμήθεια και τοποθέτηση υλικού εξοπλισμού για τη διαμόρφωση μονοπατιού μήκους 870 μέτρων στη θέση «Κέντρος» της Τοπικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης (συμπεριλαμβάνονται ξύλινα προστατευτικά κάγκελα μήκους 200μ, κατασκευή αναβαθμίδων από ξύλο και πέτρα της περιοχής κά),
  • Προμήθεια και εγκατάσταση αναρριχητικού εξοπλισμού για την δημιουργία αναρριχητικού πεδίου στην θέση «Κέντρος» της Τοπικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης,
  • Προμήθεια και εγκατάσταση αναρριχητικού εξοπλισμού για την δημιουργία αναρριχητικού πεδίου στην θέση «Παλίγκρεμος» του οικισμού Πλακιά.

Οι σχετικές δηλώσεις του δημάρχου για το έργο

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Έχω δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι η αειφόρος ανάπτυξη, η ανάδειξη του σπάνιου φυσικού πλούτου του τόπου μας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και με την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού αποτελούν βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και της τουριστικής μας πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο εκπονούμε συγκεκριμένες προτάσεις και κοστολογημένες μελέτες προκειμένου να αναζητήσουμε την χρηματοδότηση τους. Το συγκεκριμένο έργο που αφορά την ανάδειξη μονοπατιών, και την κατασκευή δύο αναρριχητικών πεδίων που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης έπειτα από σχετικό αίτημα μας στον Περιφερειάρχη Κρήτη Σταύρο Αρναουτάκη.

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες για την ανάδειξη τεσσάρων ακόμα μονοπατιών τόσο στην Δημοτική Ενότητα Λάμπης όσο και στην Δημοτική Ενότητα Φοίνικα που θα συμβάλουν στην ισόρροπη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η αρχή έγινε από την περιοχή του Κέντρους, του μεγαλύτερου όγκου του Δήμου με τις δικές του αναπτυξιακές δυνατότητες, με το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, τα φιλόξενα χωριά με τα αγνά προϊόντα και την πλούσια παράδοση που μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες αξέχαστες εμπειρίες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στον σχεδιασμό και υλοποίηση αυτού του έργου και βέβαια στην Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού Αγγελική Πελαντάκη για την συμβολή της».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!