δήμος-αγίου-βασιλείου-εγκρίσεις-πιστ-1056523
ΔΗΜΟΙ | 04.08.2022 | 16:10

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Εγκρίσεις πιστώσεων ύψους 550.000 ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές

Εγκρίθηκε από το Υπουργείου Εσωτερικών η χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου που αφορά την πρόληψη – αντιμετώπιση ζημιών από καταστροφές που προκαλούνται από θεομηνίες.

Η συγκεκριμένη έγκριση αφορούσε το αίτημα που είχε υποβάλει ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης στον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής κατά την πρόσφατη επίσκεψη του με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η συγκεκριμένη πίστωση θα διατεθεί για αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας καθώς και για αντιδιαβρωτικά έργα.

Επίσης εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ για την ανακατασκευή του δικτύου υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου υδροάδρευσης στις πληγείσες περιοχές με συνολικό προϋπολογισμό 188.000 ευρώ (μαζί με πόρους Δήμου ύψους 38.000 ευρώ). Η ανάθεση του έργου θα είναι άμεση λόγω κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και θα ξεκινήσει να εκτελείτε τις επόμενες 20 ημέρες.

Ο Δήμαρχος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την άμεση έγκριση των αιτημάτων του Δήμου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών  Στέλιο Πέτσα, τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη ο οποίος έχει επισκεφθεί κατ΄ επανάληψη την περιοχή καθώς και τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.