Δήμος Αγίου Νικολάου: Η Σπιναλόγκα να ενταχθεί στην Ουνέσκο!

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό νησί, το οποίο δεν είναι γνωστό για τις παραλίες του, αλλά για τη βαριά ιστορία που κουβαλάει. Και πράγματι, δεν είναι λίγο να είναι το νησί που ενέπνευσε την παγκοσμίου φήμης λογοτέχνη Β. Χίσλοπ, να γράψει ένα από τα αριστουργήματά της.

Η ιστορία του είναι τόσο βαριά που ο δήμος Αγίου Νικολάου, έχει βάλει ως κύριο στόχο την ανάδειξη του μνημείου της Σπιναλόγκας, ως μνημείο προστατευόμενο από την Ουνέσκο. Μάλιστα, προωθεί τις σχετικές διαδικασίες με κάθε τρόπο, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή φακέλου μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Εκτός από την προσπάθεια που γίνεται και φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο, για την μεταφορά ρεύματος με καλώδιο και τη διασύνδεση του νησιού με το δίκτυο της ΔΕΗ- τονίζει ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός- προχωρά άμεσα η διαδικασία για την βελτίωση του υφιστάμενου μώλου, ώστε να μπορούν με ευκολία και ασφάλεια να προσεγγίζουν τα πλοιάρια που πραγματοποιούν τις ημερήσιες εκδρομές από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα».

Ήδη- σύμφωνα με το δήμαρχο- έχει προχωρήσει η πρώτη φάση της μελέτης, που υποβλήθηκε στην αρχαιολογική υπηρεσία, προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες παρατηρήσεις, ώστε να γίνει ένα έργο που θα μπορέσει να υποστηρίξει την σημασία και την αξία του μνημείου.

Πρόκειται για μια μελέτη, το κόστος της οποίας ανέρχεται στις 200.000 ευρώ και αναμένεται να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΟΥΝΕΣΚΟ, ΣΠΙΝΑΛΟΝΓΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!