δήμος-αγ-βασιλείου-εγκρίθηκε-χρηματο-978915
ΔΗΜΟΙ | 18.04.2022 | 12:39

Δήμος Αγ. Βασιλείου: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 100.000 ευρώ από το υπ. Ναυτιλίας

Με την έγκριση νέας χρηματοδότησης για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου από Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ύψους 100.000 ευρώ είναι ορατά είναι τα θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Μανώλη Κουτουλάκη στην Αγία Γαλήνη το περασμένο διάστημα.

Ο Γεν. Γραμματέας, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και Τοπικούς Φορείς. Μεταξύ άλλων ο κ Ταταράκης είχε τονίσει την ανάγκη επέκτασης του δικτύου ύδρευσης για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του ραγδαία αναπτυσσόμενου οικισμού της Αγίας Γαλήνης.

Ο κ Κουτουλάκης είχε ανταποκριθεί θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα και σήμερα υπέγραψε την χρηματοδότηση του έργου ύψους 100.000 ευρώ για την ηλεκτροδότηση αντλιοστασίου και  την επέκταση του δικτύου ύδρευσης το οποίο θα αξιοποιεί  τις υφιστάμενες υποδομές αλλά και μια νέα δεξαμενή χωρητικότητας 300κμ  την οποία κατασκεύασε ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ευχαρίστησε θερμά τον Γενικό Γραμματέα κ Κουτουλάκη για την άμεση ικανοποίηση ενός ακόμα αιτήματος λίγες μέρες ουσιαστικά μετά την επίσκεψη του στην περιοχή καθώς και τον πρώην Υφυπουργό και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη και τόνισε ότι πρόκειται για μια παρέμβαση που θα αντιμετωπίσει οριστικά την αυξημένη ζήτηση της υδροδότησης του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.