ΡΟΗ
προηγ επομ

Δημοψήφισμα θέλει να κάνει ο Δήμος Ιάσμου-Δείτε τον λόγο

Την πρόθεση διεξαγωγής τοπικού δημοψηφίσματος ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά, από τον Ίασμο, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Μετά από κλειστή σύσκεψη με τα μέλη της παράταξής του, ο δήμαρχος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Το θέμα του δημοψηφίσματος θα είναι η ίδρυση ή μη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ιάσμου (ΔΕΥΑΔΙ). Θυμίζουμε ότι πριν δύο εικοσιτετράωρα το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου δεν ψήφισε θετικά (με ψήφους 13-14) την ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ .

Ο νέος εκλογικός νόμος, Κλεισθένης, δίνει τη δυνατότητα στους κατά τόπους δημάρχους να διενεργούν δημοψηφίσματα, αλλά μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο σε άλλο Δήμο.

Για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο θα έχει αποφασιστικό κι όχι απλώς γνωμοδοτικό χαρακτήρα εάν εν τέλει διενεργηθεί, χρειάζεται απόφαση δημοτικού συμβουλίου με 2/3 των ψήφων.

Πηγή: xronos.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!