Δήμοι: Χάνονται εκατ. ευρώ από τις 30.000 διακοπές ρεύματος το μήνα

Πολλά εκατομμύρια ευρώ λιγότερα φτάνουν κάθε μήνα στα ταμεία των δήμων λόγω των διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις οποίες προχωρά η ΔΕΗ λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς το ποσό με βάση τις 30.000 διακοπές ηλεκτροδότησης το μήνα στις οποίες αναφέρεται σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, δήμαρχοι με τους οποίους συνομίλησε η aftodioikisi.gr ανεβάζουν το κόστος για τους δήμους μέχρι σήμερα σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση με τους απλήρωτους λογαριασμούς και συνακόλουθες τις διακοπές ηλεκτροδότησης ξεκίνησε από το 2011, οπότε θεσπίστηκε το γνωστό «χαράτσι» το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Έτσι, οι δήμοι μετά τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση μέσω ΚΑΠ που σύμφωνα με τους ίδιους φτάνουν τα 340 εκατ. το 2013 σε σχέση με το 2012, χάνουν πολλά εκατ. ευρώ και από τα δημοτικά τέλη.

Σχετικά

ΔΗΜΟΙ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - FLASH


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!