Δήμοι: Στάση εργασίας χωρίς την ΠΟΕ-ΟΤΑ -Συνδικάτο ΟΤΑ: Είστε απεργοσπάστες!

Με μια σκλήρη ανακοίνωση το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, «καυτηριάζει» την στάση της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία επέλεξε να μην συμμετέχει στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για σήμερα το Συνδικάτο από τις 11 το πρωί ως τη λήξη της βάρδιας. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ παρότι το θέμα αφορά χιλιάδες εργαζόμενους συμβασιούχους στους δήμους, δεν αναλαμβάνει καμιά πρωτοβουλία.

Την ίδια ώρα που συνάδελφοι τους, μέλη σωματείων Δήμων που έχουν λάβει αποφάσεις να συμμετέχουν στην στάση εργασίας και στην συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα πραγματοποιούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη.

Στην ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, εγκαλεί την ΠΟΕ – ΟΤΑ για την συγκεκριμένη απόφασης της, σημειώνει ότι δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την στήριξη της κινητοποιήσης και αναφέρει ότι λειτουργούν ως απεργοσπάστες.

Το Συνδικάτο μάλιστα καλεί την κυβέρνηση να συναντηθεί με τους απεργούς και όχι με τους απεργοσπάστες, με αφορμή τη συνάντηση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον κ. Βερναρδάκη.

Συγκεκριμένα το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Την ώρα που το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ταξικά σωματεία έχουν προκηρύξει στάση εργασίας και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι θα βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ τα κανόνισε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να συναντηθούν.

Με ποιο σκεπτικό; Τι επιδιώκουν από τη συνάντηση; Ποιος τους κάλεσε; Αφού μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν θέλει να έχει καμία επαφή με τους συμβασιούχους.

Είναι απαράδεκτοι! Φαίνεται ότι μετά τον κοινό βηματισμό τους με την ΚΕΔΕ, τώρα η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ επιδιώκει κοινό βηματισμό και με την κυβέρνηση.

Οι συνάδελφοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της πλειοψηφίας. Θυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν έχει πει κουβέντα για τους συμβασιούχους. Για την αυριανή κινητοποίηση δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση να εκφράσει τη συμπαράστασή της παρά μόνο πάει σε συνάντηση με τον υπουργό πίσω από την πλάτη των εργαζομένων απ’ ό,τι φαίνεται μόνο για τις κάμερες.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν τη πλάτη τους σε τέτοιες μεθοδεύσεις που επιχειρεί η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας την Τρίτη 11 Οκτώβρη από τις 11.30 μέχρι το τέλος του ωραρίου, αλλά να δώσουν και δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι μπροστά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΧΩΡΙΣ, ΕΙΣΤΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!