Δήμοι Δυτικής Αθήνας: Προβλέψεις για β΄ γύρο, τελικούς νικητές (ονόματα)

Μετά τις προβλέψεις σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες, η aftodioikisi.gr, προχωρά, με βάση όλα τα στοιχεία από το ρεπορτάζ, τις μετρήσεις στα social media, το κλίμα που διαμορφώνεται σε κάθε περιοχή αλλά και φανερές ή μυστικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, στην καταγραφή των δεδομένων για τους 66 δήμους της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, της Αττικής. Σε συνέχεια, λοιπόν, των προβλέψεων για τους δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, η ιστοσελίδα, καταγράφει τα δεδομένα για τους δήμους του Δυτικού Τομέα:

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Μάχη μέχρις εσχάτων για (πολιτικό) «πατέρα» και «γιο» δίνεται στην Αγία Βαρβάρα: Συγκεκριμένα, ο πρώην δήμαρχος Λάμπρος Μίχος που αποτέλεσε τον μέντορα του σημερινού Γιώργου Καπλάνη, μετά από θητεία στη Βουλή, επιστρέφει στην διεκδίκηση του δήμου, με αποτέλεσμα ο εμφύλιος να έχει ανάψει για τα καλά, με τους λογαριασμούς να λύνονται στον β΄γύρο. Πάντως,, τουλάχιστον, ελαφρύ προβάδισμα, έχει ο πρώην απέναντι στον νυν δήμαρχο, καθώς, παρότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ήταν βουλευτής του Γ.Παπανδρέου, στηρίζεται από την τοπική ΝΔ, ενώ ο κ. Καπλάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Επανάληψη της μάχης του 2014 όταν η εκλογή είχε κριθεί για 241 ψήφους προβλέπεται στο δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού Πρωταγωνιστές οι ίδιοι: Από την μια πλευρά ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) νυν δήμαρχος Νίκος Σαράντης, ο οποίος διεκδικεί μία τέταρτη θητεία και από την άλλη ο (υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ) γιατρός και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Κομματάς. Οι δυο τους, όπως και το 2014, αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους στον β΄γύρο και οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό νικητή είναι παρακινδυνευμένη

 

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Στο β΄ γύρο θα λύσουν τις διαφορές τους, όπως και το 2014, ο, στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ νυν δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας και ο, με στήριξη ΝΔ, Γιάννης Γκίκας. Στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Μπίρμπας είχε κερδίσει με μεγάλη διαφορά αλλά αυτή τη φορά η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο φαίνεται ότι έχει κλείσει, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε σκληρό ντέρμπι με αμφίβολο νικητή.

 

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
Φαβορί όπως και 2014 είναι ο νυν «πράσινος» δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, ο οποίος μετά την αποχώρηση του αντιπάλου του το 2014 στον β΄γύρο, «γαλάζιου» Μπάμπη Καούκη (σ.σ. κατεβαίνει βουλευτής), έχει πάρει μαζί του και τμήμα της ΝΔ. Αυτή τη φορά αντίπαλος του, εφόσον υπάρξει β΄γύρος, αναμένεται να είναι ο τρίτος του 2014, Κώστας Κάβουρας, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ως το απόλυτο φαβορί για εκλογή από τον α΄ γύρο ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, που το 2014 είχε εκλεγεί με ποσοστό 62,09%. Για τη δεύτερη θέση προβάδισμα έχει ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και πρώην Διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), Θανάσης Καποτάς που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να «σπάσει» την παντοδυναμία του δημάρχου. Πράγμα που με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει πολύ δύσκολο.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Πολυδιάσπαση τόσο στο χώρο της ΝΔ όσο και αυτόν του κέντρου και της, πέραν του ΚΚΕ, αριστεράς επικρατεί στην Πετρούπολη, γεγονός που ευνοεί τον νυν «κόκκινο» δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο για να βρεθεί στον β΄ γύρο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά, ο κ. Σίμος αναμένεται να είναι ο ένας του β΄ γύρου, ενώ για τη δεύτερη θέση θα παλέψουν πολλοί: Ο πρώτος του 2014, κεντρώος, Δημήτρης Ταλιούρας, ο πρώην δήμαρχος Στέφανος Βλάχος (παλιό μέλος του ΣΥΝ που στη συνέχεια προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ), ο υποψήφιος της ΛΑΕ Νίκος Σακούτης, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Μπουσούνης αλλά και, στηριζόμενος από τη ΝΔ, Θανάσης Σκαλιστήρας.

 

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Πολλοί είναι οι υποψήφιοι και στο Χαϊδάρι, όπου ο νυν δήμαρχος του ΚΚΕ Μιχάλης Σελέκος φαίνεται ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο ένας του β΄γύρου. Για την δεύτερη θέση αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη ο Βαγγέλης Ντηνιακός (γιος του πρώην «πράσινου» δημάρχου Κυριάκου Ντηνιακού), ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Σπηλιόπουλος αλλά και οι «γαλάζιοι» Γιάννης Κέντρης και Απόστολος Θεοφίλης, παλαιοί αντιδήμαρχοι της διοίκησης Μαραβέλια.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, Β΄ΓΥΡΟΣ, ΤΕΛΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!