Δήμοι Δυτικής Αχαΐας & Ερυμάνθου: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι
Τρίτη
18
Ιανουάριος
Back
Δήμοι Δυτικής Αχαΐας & Ερυμάνθου: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι -Δουλεύουν σε κοντέινερ

Δήμοι Δυτικής Αχαΐας & Ερυμάνθου: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι -Δουλεύουν σε κοντέινερ

Δήμοι Δυτικής Αχαΐας & Ερυμάνθου: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι -Δουλεύουν σε κοντέινερ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εργαζομένων των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, καταγγέλλοντας πώς ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι με τα δυσεπίλυτα προβλήματα να στοιβάζονται, αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, οπότε και θα πραγματοποιηθεί 3ωρη Στάση Εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Το μείζον πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, με συνέπεια ολόκληρες υπηρεσίες να έχουν «αποψιλωθεί» και να μην μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και βεβαίως να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Ενδεικτικό είναι πώς τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας σαράντα πέντε (45) εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων και έχουν προσληφθεί μόλις έντεκα (11). Οι Δημοτικές Αρχές τα τελευταία χρόνια απέφυγαν σκοπίμως να ενταχθούν στον στρατηγικό σχεδιασμό για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π., πολιτική που συνεχίζει και η νυν Δημοτική Αρχή.

Λιγοστοί εργαζόμενοι, πρωτόγονες συνθήκες

Επιπλέον, οι λιγοστοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να λειτουργούν υπό πρωτόγνωρες, αν όχι πρωτόγονες συνθήκες, αφού πολλές υπηρεσίες του Δήμου είναι στεγασμένες σε κοντέινερ. Οι υποσχέσεις για σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν μείνει λόγια και… μακέτες, ενώ ο ισόγειος χώρος του Δημαρχείου παραμένει ανεκμετάλλευτος και φιλοξενεί υπηρεσία που δεν ανήκει στον Δήμο. Πέραν του ότι προσωπικό και δημότες εκτίθεται σε σοβαρούς κινδύνους, η πανδημία του κορονοϊού απειλεί την ίδια τους την Υγεία και την Ασφάλεια.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες αποφάσεις και ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρά αυτά προβλήματα των εργαζομένων. Δηλώνει πώς θα στηρίξει τις όποιες αποφάσεις για κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και θα αγωνιστεί στο πλευρό των εργαζομένων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας του.

Όσοι σκέπτονται πώς με την απαξίωση του προσωπικού και των υπηρεσιών θα ανοίξουν το δρόμο στα ιδιωτικά συμφέροντα καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν. Θα μας βρουν δυναμικά και αγωνιστικά απέναντι τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!