Δήμοι: Αλλαγές για προϋπολογισμούς, ληξιπρόθεσμα, τέλη -Απώλεια 12 εκατ. (τροπολογία)

Δήμοι: Αλλαγές για προϋπολογισμούς, ληξιπρόθεσμα, τέλη -Απώλεια 12 εκατ. (τροπολογία)

Τροπολογία 44 σελίδων για θέματα υπουργείου Εσωτερικών κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων», το οποίο συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Με την τροπολογία:

-Παρατείνεται η ισχύς των προϋπολογισμών των δήμων για συγκεκριμένες πληρωμές έως τις 31/5/2021

-Δεν υφίσταται υποχρέωσης κατάθεσης ποσών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων δήμων στο ΤΠκΔ έως 31.3.2021.

-Μειώνεται για το 2021 και 2022 από 5 σε 0,5% το τέλος  που εισπράττεται από τους δήμους (στους οποίους εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα αξίας των ακινήτων) και αφορά σε ποσά που προέρχονται από τα ακαθάριστα έσοδα των νυχτερινών κέντρων, αιθουσών χορού και άλλων καταστημάτων με ποτά και θέαμα, καφωδείων, κέντρων διασκέδασης και χορευτικών κέντρων με μουσική. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι απώλειες για τους δήμους θα ανέλθουν σε 12 εκατ. ευρώ.

-Θεσπίζεται νέο τέλος υπέρ των δήμων, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, επί των ακαθάριστων εσόδων για καταστήματα που ενοικιάζουν ηλεκτρικά πατίνια.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΩΛΕΙΑ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ, ΤΕΛΗ, 12 ΕΚΑΤ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!