δήμοι-24ωρο-λουκέτο-για-τον-θάνατο-τη-1122723
ΔΗΜΟΙ | 17.01.2023 | 07:00

Δήμοι: 24ωρο «Λουκέτο» για τον θάνατο της ανασφάλιστης εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο

Σε 24ωρο «λουκέτο» στους δήμους όλης της χώρας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή τον τραγικό θάνατο της ανασφάλιστης εργαζόμενης στο δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Στον απόηχο και των τελευταίων αποκαλύψεων της aftodioikisi.gr  ότι:

-Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει ήδη επιβάλει στη δημοτική Αρχή χρηματικό πρόστιμο 10.500 ευρώ για αδήλωτη εργασία

-Το πόρισμα μαζί με όλα τα στοιχεία θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να κινήσει σχετική έρευνα αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις κάτω από τις οποίες εργαζόταν η άτυχη γυναίκα, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες από την πλευρά της δημοτικής Αρχής,

οι εργαζόμενοι στους δήμους μετά από σχετικές ομόφωνες αποφάσεις των ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ, πραγματοποιούν 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, με ταυτόχρονη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 10.00 το πρωί, όπου θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15) όπου θα ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη.

Τι αναφέρουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ

“Το ποτήρι ξεχείλισε!!! Η απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων σε αυτή πρέπει να σταματήσει. Η απαξίωση είναι πολυμέτωπη και εξοργιστική. Η πολιτική επιλογή και κατεύθυνση σαφής. Και πλέον η Κ.Ε.Δ.Ε. και η ηγεσία της δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη με μόνη ουσιαστική διεκδίκηση στο πρόσφατο Συνέδριό της, την επαναφορά των εξόδων παράστασης!!!”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

“Προχωράμε με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένους, τον κλάδο αρραγή και μαζικό για να μη μείνει το έγκλημα στο Ξυλόκαστρο ατιμώρητο και για να πάρει η Κυβέρνηση όλα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να υπάρξει επιτέλους για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια”, προσθέτει η ΠΟΠ-ΟΤΑ.