Δήμαρχος Τήνου σε Σαμαρά: Κάντε κάτι με τη γραφειοκρατία

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, καθώς έχει δημιουργηθεί, όπως αναφέρει, «σοβαρότατο πρόβλημα» με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, οι οποίες καθυστερούν να εκδώσουν τις αναγκαίες εγκρίσεις για την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί.

Ο κ. Κροντηράς, μάλιστα, σημειώνει ότι μετά τις διαμαρτυρίες του προς τις αρμόδιες αρχές, αντί να δοθεί λύση στο πρόβλημα, η «γραφειοκρατία διογκώθηκε», καθώς από πέντε δικαιολογητικά που ζητούσαν οι υπηρεσίες από τους ενδιαφερόμενους, από τις αρχές Αυγούστου αυξήθηκαν σε οκτώ.

Ο δήμαρχος Τήνου κάνει λόγο για τον «απόλυτο παραλογισμό» παραθέτοντας στον πρωθυπουργό την επιστολή που έχει αποστείλει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα την κοινοποιεί στον υπουργό Πολιτισμού, τους βουλευτές Κυκλάδων και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Κροντηράς διερωτάται, «βλέποντας την έμφαση που δίνετε στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την καταπολέμηση της ανεργίας, πώς θα προχωρήσει αυτός ο τόπος όταν για μία έγκριση απαιτούνται μήνες; Όταν για την καθαρογράφηση της απόφασης πρέπει να παρακαλέσεις, γιατί το καλοκαίρι φεύγει και καραδοκεί η σφράγιση; Πώς θα γίνει ένας στοιχειώδης προγραμματισμός των επιχειρήσεων αυτών, όταν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας απειλούν εν τη γενέσει τους τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!