Δήμαρχος τιμώρησε υπάλληλο με στέρηση 30% του μισθού - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Δήμαρχος τιμώρησε υπάλληλο με στέρηση 30% του μισθού

Για πρακτικές τρομοκράτησης των εργαζομένων, με πειθαρχικά μέτρα, απειλές και ποινικοποίηση της λειτουργίας του δήμου, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Νέοι Ορίζοντες Δήμου Κύμης Αλιβερίου».

Η δημοτική παράταξη καταγγέλλει την απόφαση του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου να τιμωρήσει με στέρηση μισθού κατά 30%  δημοτικό υπάλληλο που υπηρετεί στα ΚΕΠ Αυλωναρίου, με το αιτιολογικό ότι δεν εξυπηρετεί τους πολίτες που προσέρχονται στο ΚΕΠ. Οπως αναφέρει η δημοτική παράταξη, ο δήμαρχος τιμώρησε τον υπάλληλο, για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως σημειώνουν, με στέρηση μισθού αφού πρώτα προχώρησε παράνομα στη μεταθέση συνεδέλφους της από την συγκεκριμένη υπηρεσία και τον άφησε μόνο του.

Συγκεκριμένα, στην σχετική ανακοίνωση, με τίτλο, ο «δήμος πλέον έχει πιάσει πάτο», σημειώνεται:

“Το είδαμε και αυτό.

Με την 674/2017 απόφαση του, ο Δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς, τιμώρησε με στέρηση 30% του μισθού του, τον υπάλληλο που άφησε στο κατακρεουργημένο ΚΕΠ Αυλωναρίου.
Να επισημάνομε αρχικά, ότι από το 1998, χρονιά δημιουργίας των Καποδιστριακών Δήμων, μέχρι και σήμερα, είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος επιβάλλει στέρηση μισθού σε υπάλληλο. Όλα αυτά τα χρόνια, κανένας, μα κανένας από τους Δημάρχους που υπηρέτησαν τους Καποδιστριακούς Δήμους και τον Καλλικρατικό Δήμο δεν επέβαλλε ποτέ ποινή μισθού σε υπάλληλο. Γιατί όλοι οι Δήμαρχοι έβλεπαν ως συνεργάτες τους υπαλλήλους και στηρίζονταν στην ευσυνειδησία τους.

Γιατί επεβλήθη η ποινή;

Προφανώς για να δικαιολογήσει ο Δήμαρχος την υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το ΚΕΠ Αυλώνος, μετά την χωρίς χρονικό προσδιορισμό παράνομη μετάθεση της υπαλλήλου του στο Αλιβέρι. Αντί να διορθώσει την πολιτική του, επαναφέροντας την κανονικότητα στο ΚΕΠ Αυλώνος και ανακαλώντας την παράνομη και παράλογη απόφαση του, τιμωρεί τον μοναδικό υπάλληλο, που, κατά γενική ομολογία και παραδοχή, είναι από τους καλλίτερους υπαλλήλους του Δήμου. Τα «ρίχνει» στον υπάλληλο για να καλύψει την ανικανότητα του. Δεν φταίει ο δήμαρχος που διέλυσε το καλλίτερο και αποδοτικότερο ΚΕΠ με την μετάθεση της μίας υπαλλήλου. Φταίει ο μοναδικός υπάλληλος που παρέμεινε στο ΚΕΠ και έχει το θράσος να ζητά και 24ωρη άδεια.

Πως επεβλήθη η ποινή;

Με την δημιουργία φατριών ανάμεσα στους υπαλλήλους, με την χρησιμοποίηση συναδέλφων αντίθετα σε συναδέλφους, με δικαιολογίες ευτελείς και ανάξιες. Αξίζει ιδιαίτερης προσοχής το σημείο αυτό, γιατί δείχνει τον τρόπο και τις μεθόδους της διοίκησης Μπουραντά, που με μία λέξη χαρακτηρίζονται ως αυταρχικές.
Είμαστε στο πλευρό και του συγκεκριμένου και όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του Δήμου.

Η τρομοκρατία Μπουραντά δεν θα περάσει.”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!