Δήμαρχος Πεντέλης: Κάνω ενέργειες για το επίδομα των 176 ευρώ

Την προώθηση ενεργειών για την έκδοση αποφάσεων οι οποίες και θα νομιμοποιούν την πληρωμή του επιδόματος των 176 ευρω στους εργαζόμενους, προαναγγέλει ο δήμαρχος Πέντέλης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, χωρίς να διευκρινίζει αφενός ποιες είναι αυτές οι ενέργειες και αφετέρου αν έχει ήδη ασκήσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο όπως λένε οι πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο κ. Δημήτρης Στεργίου τονίζει χαρακτηριστικά:

⦁         Ο Δήμος Πεντέλης παρέμεινε κλειστός λόγω κατάληψής για τρείς (3) ημέρες, 13, 14 και 15 Ιουνίου 2017  από το Σωματείο των Εργαζομένων το οποίο δεν επέτρεψε τη σύγκλιση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης με σκοπό τον ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου για την υποβολή αναίρεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου για την πληρωμή του επιδόματος εξομάλυνσης των 176,00€ σε  84 εργαζόμενους ΙΔΑΧ του Δήμου συνολικού ποσού 815.000,00€ περίπου.

⦁         Ο Δήμος μόλις του κοινοποιήθηκε η απόφαση με ενέργειες του Δημάρχου Πεντέλης προσέφυγε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ένταξή της ανωτέρω απόφασης στις διατάξεις του νόμου 4456/2017 άρθρο 48 «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» για την αποπληρωμή των εργαζομένων και αναμένουμε την απόφαση του αρμόδιου Υπουργού.

⦁         Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης παραμένει πιστή στη βασική του θέση ότι διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα πάντοτε με βάση τη νομιμότητα και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

⦁         Δηλώνει δε ότι:

α. προωθεί ενέργειες για την έκδοση αποφάσεων οι οποίες και θα νομιμοποιούν την πληρωμή του επιδόματος στους εργαζόμενους.

β. Ο Δήμος και ειδικότερα ο Δήμαρχος λαμβάνει υπ όψιν του τη νομιμότητα και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και όχι το πολιτικό κόστος και

γ. θεωρεί ανυπόστατα και ψευδή τα δελτία που εκδόθηκαν και φέρουν τον Δήμαρχο να λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ 176 ΕΥΡΩ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!