Δήμαρχος Λέσβου: Ζητά στήριξη του νησιού μέσω των σχολικών εκδρομών

Έκκληση να στηριχθούν τα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση, στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών απηύθυνε ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και την ΚΕΔΕ.

Ο κ. Γαληνός καλεί τους μαθητές και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς «να προτιμήσουν για την εκδρομή τους το νησί της Λέσβου, ως μια πράξη συμβολικής αλλά και ουσιαστικής έμπρακτης αλληλεγγύης προς ένα πανέμορφο νησί και στους ανθρώπους του, που πολλούς μήνες τώρα δοκιμάζονται εξαιτίας των προσφυγικών ροών, κερδίζοντας συγχρόνως τον παγκόσμιο θαυμασμό για την ανθρωπιά και την ζεστασιά που δείχνουν προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.»

«Δίνοντας εμείς οι ίδιοι πρώτοι το καλό παράδειγμα, ας επιλέξουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της Λέσβου ως τόπο προορισμού των δικών τους εκδρομών άλλα νησιά του Αρχιπελάγους, που και αυτά δοκιμάζονται από τα προσφυγικά κύματα.» προσθέτει ο κ. Γαλήνος.

«Είμαι σίγουρος ότι, όπως μέχρι τώρα με μεγάλη ευαισθησία, αλληλεγγύη, κατανόηση αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό ζήτημα, έτσι θα βρει ανταπόκριση και η παρούσα έκκληση μου, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πράξη έμπρακτης και ουσιαστικής βοήθειας προς αυτούς που σήκωσαν και σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.» καταλήγει στην επιστολή του.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΕΣΒΟΣ, ΝΗΣΙ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!