Δήμαρχος Λέσβου στον Α. Γεωργιάδη: Μην κλείσετε το Κέντρο Υγείας Άντισσας

Επιστολή στον υπουργό Υγείας έστειλε ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος προκειμένου να του εκφράζει την ανησυχία των τοπικών συμβουλίων και του συνόλου των κατοίκων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού – Αντίσσης καθώς και του ιδίου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επικείμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Άντισσας.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο δήμαρχος, το Κέντρο Υγείας Άντισσας από το 1986, οπότε δημιουργήθηκε, εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου (Ερεσός, Άντισσα, Μεσότοπος, Βατούσα, Χίδηρα, Σίγρι Πτερούντα), όσον αφορά στις παροχές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στα πιο απομακρυσμένα από το κέντρο χωριά της Λέσβου.

Το πιθανό κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Άντισσας προκαλεί εύλογα πανικό στους κατοίκους της περιοχής, αφού τίθενται άμεσα σε κίνδυνο ζωές, καθώς το πλησιέστερο σημείο παροχής υπηρεσιών υγείας, βρίσκεται στην Καλλονή, σε απόσταση 40 – 70 λεπτών από τις Κοινότητες της Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης. Αυτονόητη είναι και η ταλαιπωρία που θα προκύψει για τους κατοίκους μας και κυρίως για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι για μια απλή συνταγογράφηση θα πρέπει να περάσουν 8 έως 10 ώρες μακριά από τις εστίες τους, λόγω της κακής ποιότητας συγκοινωνίας της περιοχής.

Ήδη τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα λόγω των σημαντικότατων ελλείψεων στο ιατρικό (γενικής ιατρικής, παιδίατρος, οδοντίατρος, αγροτικοί ιατροί), νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Άντισσας.

            Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

              Στον οποιοδήποτε σχεδιασμό σας σχετικά με το Κέντρου Υγείας Άντισσας θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας:

              Τη νησιωτικότητα και την ακριτικότητα που χαρακτηρίζουν την περιοχή μας.

              Τη γενικότερη υποβάθμιση της Δυτικής Λέσβου τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα την πληθυσμιακή της αφαίμαξη και το σοβαρότατο κίνδυνο εγκατάλειψης των χωριών. Το πιθανολογούμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Άντισσας θα αποτελέσει την αιτία για την οριστική ερήμωση των Κοινοτήτων μας, ενάντια σε κάθε Εθνικό κι Αναπτυξιακό σχεδιασμό.

              Στόχος σας, λοιπόν, θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση κι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Υγείας Άντισσας, μέσα στο πλαίσιο της επίτευξης των επιδιωκόμενων Εθνικών κι Αναπτυξιακών στόχων της Χώρας στην κρίσιμη συγκυρία που ζούμε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!