Δήμαρχος Κηφισιάς: «Κεραυνός εν αιθρία» η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων

«Κεραυνό εν αιθρία» χαρακτήρισε τη νέα απαίτηση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94 FM και την εκπομπή Δημοτικές Διαπλοκές.

«Οι δήμαρχοι το παίρνουμε ως σήμα SOS και συντασσόμαστε με την χτεσινή απόφαση της ΚΕΔΕ! Θα πρέπει να τεκμηριωθεί από την Κυβέρνηση, για να εκλείψει η όποια κοινωνική ανασφάλεια δημιουργείται», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θωμάκος.

Ο ίδιος επισήμανε πως ουσιαστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πλέον σχήμα λόγου, αφού χωρίς οικονομική αυτοτέλεια δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδιοίκηση. Μολαταύτα, ο κ. Θωμάκος κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του μέχρι σήμερα έργου της δημοτικής του αρχής, υποστήριξε πώς ο Δήμος Κηφισιάς είναι ένας οικονομικά ισχυρός δήμος, με πάνω από 1000 εργαζομένους, με ομαλότητα στις πληρωμές του και με ποιοτικές και επαρκείς υπηρεσίες προς τους δημότες του.

Ως μελανό σημείο στα 3 χρόνια της μέχρι τώρα θητείας του, ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε στη γραφειοκρατία, που παρεμποδίζει ή κωλυσιεργεί την εκτέλεση έργων στην πόλη του, παρά την ύπαρξη μελετών εκ μέρους του δήμου.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Κηφισιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υπηρεσίες προσχολικής αγωγής που προσφέρει στους δημότες του. «Πιστεύω ότι η προσχολική αγωγή παρέχεται σε πολύ υψηλά επίπεδα στο δήμο μας», τόνισε ο Γ. Θωμάκος.

Αναφορικά δε, με το θέμα των διοδίων, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως μπορεί το αρμόδιο υπουργείο να είναι καθησυχαστικό, εντούτοις η δημοτική αρχή παραμένει σε επαγρύπνηση και με το όπλο παρά πόδα…!

«Δημοτικές Διαπλοκές» καθημερινά 10.00-12.00 στον Επικοινωνία 94FM. Με τους Δημήτρη Δημακόπουλο, Χρήστο Μαντζουράνη και Γιώργο Μισιάκα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Θωμάκου στο παρακάτω link:

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!